ЛокалнеНасловна

Промоција књиге „Све је то живот“ у Дому културе “Грачаница”

У Дому културе „Грачаница“ у среду, 27. марта са почетком у 19 часова биће одржана промоција књиге „Све је то живот“, младе песникиње из Прилужја, Марине Митровић.

„У последње време морамо се залагати за праксу активног баштињења, активног чувања свега што припада традицији, култури, језику, обичајима и свакако сви ми морамо бити чувари нашег опстанка, ма шта радили и ма где се налазили. Чувари српског трајања и српског постојања на Косову и Метохији су наши малобројни сународници, хероји и јунаци који живе и дишу ваздух наших предака у ова тешка времена и чувају трагове тог ваздуха за њихове и наше потомке”, каже проф. др Зоран Ђурић.

У књизи поезије Марине Митровић, како наводи, песме су организоване у цуклусе „Памти ране“, „Породичне песме“, „Његове ствари“, „Школске муке“, „Све је то живот“ и посветна песма „Нећу“.

„Својом поезијом, Марина Митровић даје значајан допринос чувању српског језика, српске културне баштине, обичаја и српских вредности на Косову и Метохији у ова тешка и сурова времена“, истиче Ђурић.

Марина Митровић рођена је 1985. године у Приштини, основну и средњу школу завршила је у Племетини, родном селу. Године 2003. уписује Филозофски факултет у Косовској Митровици, где је 2007. године и дипломирала на одсеку за Српски језик и књижевност.  Живи и ради у Прилужју и ово је њена прва књига.

Учесници промоције су Новица Соврлић, проф, др Зоран Ђурић, Јовица Мишковић и ауторка.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон