КосовоКултураНасловна

Промоција збирке песама „Све је то живот“

Промоција збирке песама „Све је то живот“ чији стихови говоре о свакодневници на Косову, обичајима, породици и завичају испраћена је топлим аплаузима публике у Грачаници. Настала у зло време короне збирка песама одражава најдубље осећање песникиње која својим песама даје обележје наде, љубави и вере.

„Ми као друштво књижевника Косова и Метохије сматрамо да књига заслужује пажњу, јер нас својим садржајем тера да наставимо да копамо по себи садашњима и прошлости из које смо се извукли“, истакао је  Новица Соврлић- Друштво  књижевника Косова и Метохије.

„ Присталица сам тога да ми требамо остварити неку мисију,  а наша мисија је очување српства и Србије. Нама није потребно да неко други одређује шта и како да радимо, потребно је само да пратимо наше srcе“, казао је проф. др Зоран Ђурић – рецезент.

Након смрти оца 2001. године песникиња је, како истиче, утеху нашла у писању, а подршку је добила и од својих колега који су и на промоцији били уз њу.

„Књига је настала у доба короне, као што је проф.Вукомирић говорио, у зло време су настале многе књиге као нека врсте стрехе под коју се бежи од невремена и да је топло под тим корицама књига. И ја сам бежала и надам се да ће и вама бити топло под корицама мог првенца. Песамама сам лечила неизмерну тугу и бол“, истакла је Марина Митровић, ауторка збирке.

„ Оно што је ауторка успела јесте да унесе емоцију у своје песме, што се и види. Посебно је наглашена бол за прерано изгубљеним оцем. Песникиња је поред тога дочарала поједине догађаје на Косову као и обичаје нашег краја“, казао је песник Јован  Мишковић.

Марина Митровић рођена је 1985. године у Приштини. Основну и средњу школу завршила је у родној Племетини, а 2007. године дипломирала је на филозофском факултету у Косовској Митровици. Издавач њеног првенца „Све је то живот“ је друштво књижевника Косова и Метохије.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон