Друштво

Радио Косовска Митровица – 41 година квалитетног информисања

Радио Косовска Митровица, данас слави 41. рођендан.

Емитовање програма започео је 23. новембра 1982. године, као регионална радио станица, чији је оснивач била Општина Косовска Митровица.

У оквиру локалне самоуправе, радио је функционисао до 1998. године, када улази у састав Радио – телевизије Србије, као пословна јединица Првог програма Радио Београда. Од 2001. припаја се РТВ Приштина, такође у оквиру РТС-а. Од 2010. године, Радио Косовска Митровица послује у оквиру ЈП Мрежа-Мост

Радио Косовска Митровица током свих година свог постојања, извештавао је беспрекорно, увек водећи рачуна о истинитости информација, објективном приступу и креативности у одабиру тема, све време негујући културу правилног говора.

Кроз редакцију нашег радија, прошла су многа велика имена новинарства и уметности, постављајући добре, здраве темеље традиционалног радијског израза.

Данас, Радио Косовска Митровица, трагом добрих пракси из прошлости, постао је модеран медиј, који успешно прати сва достигнућа савремене технике и технологије, али и потребе својих слушалаца који се, захваљујући порталу, сада појављују и у улози читалаца.

У наредној години, као и до сада, Радио Косовска Митровица остаје у служби сервиса грађана.

Квалитетан програм и добра музика чекају вас и надаље на 104,6 МХз.

Извор: Радио Косовска Митровица 

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон