КосовоНасловна

Сеча бадњака у Штрпцу, Милош и Стефан Стојановић дошли по Бадњак

У пратњи чланова породице и председника општине Далибора Јевтића, Стефан и Милош Стојановић из Готовуше у општини Штрпце, који су на Бадњи дан прошле године били рањени, посекли Бадњак.

Прошле године на Бадњи дан Стефан и Милош Стојановић су рањени на улазу у село Готовуша када су се враћали из сече бадњака. На њих је из возила пуцао Азем Куртај.

„И поред тога што се догодило прошле године опет смо Стефан и ја дошли по Бадњак. Ипак је ово наш најрадоснији празник, и мислимо да га прославимо како доликује“, рекао је Милош Стојановић.

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић честитао је Бадњи дан и Божић.

„Сви знамо шта се догодило пре годину дана и данас смо овде заједно дошли по Бадњак да пошаљемо поруку да не одустајемо од живота и од опстанка на овим просторима, и мислим да је то главна порука да је живот победио и да на овај велики празник без обзира на оно што нам се догодило, пре свега Стефану и Милошу и њиховим породицама прошле године, а што је на све нас оставило велики траг, да без обзира на то ми смо одлучни у намери да овде останемо и живимо у миру. И поред те поруке да је живот победио порука је да желимо да будемо своји на своме и да живимо у миру са свима“, рекао је Јевтић.

Додао је да је прва беба која је рођена ове године на КиМ управо из општине Штрпце и села Готовуше

„Прва беба која је рођена на простору Косова и Метохије је беба која је рођена у породици Јовановић из села Готовуше и мислим да то није случајно обзиром на све оно што нам се дешавало прошле године и годинама уназад. Ову годину започињемо на један лепши начин, и желим да верујем да ће тако бити током целе ове године и наредних година и да су лоша времена иза нас, и управо зато данас овде заједно са нашим гостима из Београда којима желим да се захвалим прослављамо и Бадње јутро и Бадњи дан и сутрашњи празник Божић“, нагласио је Јевтић.

Сечи Бадњака присуствовали су играчи ватерполо клуба“ Ташмајдан“ из Београда који су у Штрпцу на припрема за наставак сезоне.

„Овде код вас је невероватна атмосфера, много пријатно и другачије него што слушамо и каква се порука шаље нама који живимо ван граница Косова и Метохије. Ја сам мало је рећи лепо изненађен, пријатно се осећам овде, наравно и људи из општине су то увећали још више и довели до тога да се осећамо као да смо нешто важни“, казао је Рајковић.

Организовану сечу Бадњака у Штрпцу обезбеђивали су припадници Косовске полиције.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон