КосовоНасловна

Срби са централног Косова узнемирени и забринути због најаве укидања динара и динарског платног промета

Грађани централног Косова узнемирени су због најаве косовске Централне банке да ће од 1.фебруара укинути динарски платни промет. У изјавама за наш програм исказали су забринутост где ће убудуће примати плате и пензије.

“Ово значи још један притисак на Србе. Народ је збуњен и забринут како ће примати своје плате. По садашњим најавама треба одлазити неких 120км до најближег града у централној Србији како би примили плату, а поставља се питање како ће пензионери примати своје пензије. Након овог, можемо да очекујемо хуманитарну катастрофу, а најтежа је ситуација за наше пензионере”, истакао је Саша Секулић, председник Асоцијације српских привредника у Грачаници.

“Ово што најављује Централна банка Косова је веома велика катастрофа за српски народ, а нарочито ће утицати на исељавање Срба са простора Косова и Метохије. Надам се да ће, већ данас председник Александар Вучић на Економском форуму у Давосу, успети у разговору са великим бројем светских званичника успети са сузбије и реши ову катастрофалну ситуацију”, истакао је Љубомир Максимовић, мештанин Грачанице.

Централна банка Косова саопштила је јуче да је на седници одржаној 27. децембра Одбор те банке донео Уредбу о готовинском пословању према којој ће једина валута која може да се користи на Косову за трансакције у готовини и платном систему бити евро.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон