КосовоНасловна

Српска листа: Уклањање и измештање  спомен обележја српским војницима прошло без реакција међународне заједнице

Уклањање и измештање  спомен обележја страдалим српским војницима, победницима у Првом светском рату са гробља у Приштини, пред очима представника неких земаља Квинте, које је прошло без реакција међународне заједнице наставило се паљењем српске заставе која је део спомен обележја киднапованим и убијеним Србима у Ораховцу – наводи Српска листа. 

Док траје натезање “слабашне” међународне заједнице са режимом Аљбина Куртија и убеђивање да испуни преузете обавезе из Бриселског дијалога, од 2013. па до данашњих дана, српски народ се свакога дана суочава са провокацијама које имају за циљ застрашивање и прогон Срба.

Није први пут да се чак ни преминулим Србима не да да мирно почивају, али јесте први пут да ово пролази без икакве реакције међународних представника. Један од могућих разлога је и чињеница да се ти званичници, амбасадори и други представници међународних организација никада нису удостојили доћи на места страдања српског народа, да са породицама и пријатељима страдалих поделе тугу и бол, саслушају њихове муке и позову да се одговорни казне. По ко зна који пут понављамо, да њихово ћутање неки прихватају као одобрење да се поново користи насиље над нашим суграђанима, али нажалост на наше апеле одговора нема.

Ма колико рушили, скранавили, уништавали трагове српског постојања, ми ћемо у сарадњи са својом државом и породицама страдалих наставити да негујемо културу сећања на невино страдале сународнике, подсећаћемо на то да злочинци нису кажњени и да се помирење не може градити тако што се негирају српска страдања, бол и сузе српских мајки. На то имамо право, и моралну обавезу пред страдалима, али и потомцима.  А они који од тога окрећу главу, једног ће дана, као по правилу писати мемоаре и говорити како их је срамота јер су ћутали, али то неће бити довољно да спасу своје душе – каже се у саопштењу Српске листе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон