ВестиКосовоНасловна

Српска листа захтева да се поштују правила за реализацију полицијских послова, није дозвољено угрожавати животе грађана и деце

Српска листа најоштрије је осудила употребу ватреног оружја од стране косовских полицајаца у густо насељеном делу Косовске Митровице приликом потере за моторним возилом, услед које је најдиректније била угрожена безбедност српских породица које су биле на улицама и у својим породичним домовима. 

,,Сијасет метака које су испалили косовски полицајци завршило је у прозорима дечијих и дневних соба породичних домова, уништило фасаде на зградама и изазвало страх и узнемирење наших грађана“, наводи се у саопштењу Српске листе. 

У саопштењу се истиче да Српска листа, апсолутно не подржава никога ко врши криминална дела, али исто тако захтева да се у раду полицајаца поштују правила за реализацију полицијских послова у којима је јасно назначено да није дозвољено угрожавати животе грађана и деце.

,,Униформа каква год даје не сме бити покриће за криминална дела оних који је носе“, указује се у саопштењу и додаје да ,,примена ватреног оружја је могла довести до страдања недужних људи, јер је употребљено ватрено оружје у сред дана, када се на тротоарима налазило десетине грађана који су изашли у шетњу са својом децом“. 

,,Данашња пуцњава је уједно пример бахатог понашања Куртијеве полиције на северу Косова и Метохије који мора бити осуђен како од стране полицијског инспектората тако и од међународних представника. Хапшење извршиоца кривичног дела не може бити оправдање за угрожавање живота грађана и њихове деце, и то мора наићи на јасну осуду. Полицајци морају бити пример поштовања закона, а не умишљени шерифи из каубојских филмова“, стоји на крају саопштења Српске листе.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон