KosovoNaslovna

Srpska lista: Zaustaviti skrnavljenje srpskih grobova

U blizini Hrama svetog Dimitrija u Severnoj Mitrovici, teškom mehanizacijom, prokopan je put preko starog srpskog groblja, koje  datira iz perioda od 1912. do 1945. godine, navodi Kosovo onlajn. Srpska lista najoštrije je osudila prokopavanje srpskog groblja, a sve zbog potrebe jednog Albanca.

„Najoštrije osuđujemo prekopavanje srpskog pravoslavnog groblja u severnom delu Kosovske Mitrovice koje sprovode albanske kompanije po nalogu Vlade Aljbina Kurtija, i zahtevamo od međunarodne zajednice da najhitnije reaguju i zaustave ovo skrnavljenje srpskih grobova“, navodi se u saopštenju SL.

„Nakon što je režim Aljbina Kurtija pokrenuo postupak oduzimanja srpske zemlje od naših vrednih domaćina i prekopavao puteve između srpskih sela, sada su se drznuli da prekopavaju naša groblja, skrnave ih i rasipaju kosti naših predaka. Građani Kosovske Mitrovice i čitav srpski narod sa Kosova i Metohije sa tugom, nevericom i opravdanim besom negoduje zbog ovog sramnog, nečovečnog i anticivilizacijskog postupka koji mora najhitnije biti zaustavljen, a stanje na terenu vraćeno u pređašnje stanje u saradnji sa sveštenicima Eparhije raško-prizrenske Srpske Pravoslavne Crkve“, zaključuju iz Srpske liste.

Izvor: Saopštenje, Kosovo online, Slika: Kosovo online 

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button