КосовоНасловна

Српска листа: Зауставити скрнављење српских гробова

У близини Храма светог Димитрија у Северној Митровици, тешком механизацијом, прокопан је пут преко старог српског гробља, које  датира из периода од 1912. до 1945. године, наводи Косово онлајн. Српска листа најоштрије је осудила прокопавање српског гробља, а све због потребе једног Албанца.

„Најоштрије осуђујемо прекопавање српског православног гробља у северном делу Косовске Митровице које спроводе албанске компаније по налогу Владе Аљбина Куртија, и захтевамо од међународне заједнице да најхитније реагују и зауставе ово скрнављење српских гробова“, наводи се у саопштењу СЛ.

„Након што је режим Аљбина Куртија покренуо поступак одузимања српске земље од наших вредних домаћина и прекопавао путеве између српских села, сада су се дрзнули да прекопавају наша гробља, скрнаве их и расипају кости наших предака. Грађани Косовске Митровице и читав српски народ са Косова и Метохије са тугом, неверицом и оправданим бесом негодује због овог срамног, нечовечног и антицивилизацијског поступка који мора најхитније бити заустављен, а стање на терену враћено у пређашње стање у сарадњи са свештеницима Епархије рашко-призренске Српске Православне Цркве“, закључују из Српске листе.

Извор: Саопштење, Косово онлине, Слика: Косово онлине 

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон