ДруштвоНасловнаСрбија

Туристичка организација Грачанице учествовала на 5. Сајму завичаја у Новом Саду

Туристичка организација Грачанице одазвала се позиву председника завичајног удружења са Косова и Метохије “Видовдан” проф. др Зденка Томића и секретара удружења Ивице Лукића, у недељу 11. фебруара 2024. године, наступајући на њиховом штанду, учествовала по трећи пут на Сајму завичаја у Новом саду.

Туристичка организација Грачаница је завичај, српске обичаје, традицију, културу, производе карактеристичне за наше поднебље и своју туристичку понуду представила путем промотивног материјала што је допринело да штанд ТОГ – а буде веома посећен и запажен на овом сајму.

Подршку ТОГ-у својом посетом је ове године пружила председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић са својим сарадницима.

Штанд завичајног удружења са Косова и Метохије “Видовдан” и ТОГ – а поред многобројних посетиоца обишао је и Милош Вучевић министар одбране Никола Селаковић министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, директор фонда за избегла и расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, господин Александар Ђедовац, Милорад Арлов председник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске.

Сајам је представљао добру прилику да се на једном месту окупе идеје стваралаштва и представе потенцијали српског народа, прилику за сусрете представника организатора, институција и удружења и подстиче важне активности усмерене ка очувању и неговању културне баштине српског народа.

Излагачи и учесници сајма имали су прилику да уживају и у целодневном културно – уметничком програму најбољих фолклорних ансамбала, вокала и музичара у региону.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон