КосовоНасловна

Тужилац затражио максималну казну за Златана Арсића, а одбрана ослобађајућу пресуду, јер не постоје докази за кривично дело

На изношењу завршних речи на суђењу Златану Арсићу из села Ајновце, код Косовске Каменице, пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини тужилац је затражио максималну казну, а одбрана ослобађајући пресуду и изненађена је поступком Тужиоца јер не постоје никакви докази да је Арсић починио било какво кривично дело.

 „Одбрана је очекивала да ће Тужилаштво да одустане од оптужнице на данашњој завршној речи јер је доказни поступак несумљиво показао да је оптужење било неосновано. Ниједан материјални доказ није потврдио наводе из оптужнице, што значи да немају ниједан доказ да је Златан Арсић био припадник МУП-а Србије, као ни да је кућа запаљена и да је Беси претучен“, истакао је адвокат Василије Арсић.

„Арсић је већ 11 месеци у притвору за нешто што није починио и за шта не постоје никакви матријални докази.Код таквих чињеница нејасно је зашто је тужилац у својој завршној речи затражио кажњавање Златана Арсића. Одбрана је изненађена таквим ставом Тужилаштва јер је чињеница да човек није био у то време на том месту нити је извршено кривично дело“, казао је адвокат Арсић.

Пресуда Златану Арсићу биће изречена 5. фебруара, а подсетимо, специјално тужилаштво у Приштини подигло је 28. јула прошле године пред Посебним одељењем Основног суда оптужницу против Златана Арсића због наводно почињеног ратног злочина против цивилног становништва у Косовској Каменици.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон