КосовоНасловна

У одбијеници која је уручена Утјешановићу пише да му се одбија улазак на КиМ, али се не наводи разлог за ту одлуку

На папиру – одбијеници, који је издала такозвана Генерална полицијска дирекција са седиштем у Приштини, пише да се новинару Т а н ј у г а Анђелку Утјешановићу одбија улазак на територију Косова и Метохије, али се не наводи разлог због кога му се одбија посета КиМ.

Утјешановићу је данас после 15 сати косовска полиција забранила да уђе на територију Косова и Метохије како би извештавао о посети патријарха Порфирија светињама на КиМ.

Он је путовао на КиМ заједно са делегацијом СПЦ у којој је био и патријарх и без икаквог образложења је враћен са административног прелаза, иако је раније био најављен као члан делегације, а службеници су му само рекли да изађе из кола и саопштили му да не може да настави даље, јер му је влада у Приштини забранила да уђе на КиМ.

Када им је Утјешановић затражио образложење, рекли су да га ни они немају и да само спроводе одлуку привремених приштинских институција, а он је након тога одбио да потпише документ о одбијању уласка на територију КиМ.

Међутим, портал Коссев је пренео ту вест уз ограду наводећи да су се за више информација обратили косовској полицији и министарству унутрашњих послова, као и да су им одговорили само из полиције уз наводе да је ,,тој особи заправо било дозвољено да уђе на Косово“.

,,Како је саопштено из надлежног министарства, дозвољен му је улазак у РКС“, наведено је у одговору полиције Коссеву.

Извор: Т а н ј у г ; фото: скриншот

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон