КосовоНасловна

Вучић: Курти извео у Бриселу добар, али краткорочни трик

Председник Александар Вучић изјавио је да је Аљбин Курти у Бриселу извео добар, али краткорочан трик, јер је први имао састанак са европским званичницима и понудио да се потпишу сва три документа, јер је знао да наша страна неће да прихвати независност тзв. Косова и чланство у УН. Вучић је рекао и да су неке земље из окружења данас тражиле да се уведу санкције нашој земљи због догађаја у Бањској, али да то није прошло на Европском савету

Председник Вучић је рекао да је Аљбин Курти и раније то покушавао.

„Мислим да то не може поново да прође. Курти је имао први састанак са представницима великих сила европских, Француске, Немачке, Италије, и затим шефом Европског савета и Борељом и Лајчаком. И он је њима изнео идеју – ајде да потпишемо сва три документа“, рекао је Вучић за Пинк.

Реч је о другом бриселском и охридском споразуму и последњем предлогу који је стигао у Београд 21. октобра о ЗСО, додао је Вучић.

„Зашто је он то изнео, зато што је њему било јасно да Србија то не може да потпише јер сам то већ 10 пута рекао, али он зна да лидери великих земаља не знају сваки детаљ и онда је он то покушао да прода. А реч је наравно о трику, јер он није спреман да формира заједницу ЗСО уопште“, рекао је Вучић.

Додао је да је Курти знао да он, Вучић, неће да иде испод граница Устава Републике Србије и да неће прихватити независност тзв. Косова.

„Реч је о чланству Косова у УН и систему организација, институција и агенција, Унеско и све друго, као и о територијалном интегритету тзв. Косова. Курти је то понудио. Јасно је данас, чини ми се свима, после свега што се јуче догађало, али је то био један трик да би купио време и да би добио још неколико дана“, рекао је Вучић.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон