ПолитикаСрбија

Вучић: Различите групе делују синхронизовано са циљем враћања бившег режима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да на Србију врше притисак различите групе које делују синхронизовано, а које, како је рекао, желе враћање старог “марионетског” режима са којим могу да управљају.

Вучић је подсетио на изјаве да ће Србија трпети последице због тога што се није прикључила санкцијама против Русије.

“Ту долазимо до овога што је важно, што сте могли да видите последњих дана. Они у ствари желе враћање старог режима, марионетског режима којим су управљали као са пудлицама или као са луткама у позоришту којима могу да им кажу било шта и они ће све да прихвате”, рекао је Вучић у обраћању.

Како каже, ако се анализира, види се да политички фактори које неко жели да види на власти се понашају на тај начин.

“Довољно је само погледати када Ана Брнабић одговори неком од немачких званичника поштујући слободу, суверенитет наше земље и буде потпуно у праву на понос сваког грађанина ове земље што Србија сме и може тако да се понаша, појављују нам се одмах домаћи политичари који кажу – срамно је такво понашање, боље је да им се сакријемо под скут и да им љубимо ципеле”, рекао је Вучић.

Имате оне који би, како каже, признали тзв. Косово и увели санкције против Русије и то више не крију.

Србија и српски народ не прихватају да буду марионета и управо, каже Вучић, притисци постају све већи, а они се спроводе преко институција, организација, агенција, политичара домаћих и регионалних, међународних, као и преко медија и невладиних организација.

“Ти медији имају следећи задатак, то је стална криминализација руководства Србије, то је дехуманизација Србије и то је стварање опште лоше атмосфере”, рекао је Вучић.

Као пример навео је насловну страну медија у оквиру Јунајтед групе где пише да “Вучићев сарадник очитава бројила у Србији”, а да он ни не зна ко је тај човек.

“Нити сам икад чуо за његову фирму, а онда се испоставило да је он мој сарадник, а то иде на насловну страну… Дехуманизација. Вучићев отац није Вучићев отац, син му није син, мајка му је лака жена која са Албанцима прави децу, па је чак и њега тако направила и тако даље и тако даље, до опште атмосфере у којој ти људи, не кажем да верују у то што причају, али после безброј понављања, изгледа да су поверовали у то”, рекао је Вучић.

Како каже, на исти начин се понаша и цивилно друштво.

“Стална демонизација Србије због тобоже недемократских односно аутократских тенденција. Када о томе говорим, имате поделу на два дела – избори недемократски без иједног доказа, а друго је тобоже лоше стање у медијима, јер ће као и на политичкој сцени стање бити добро тек када се поставе снаге које ће у потпуности да им служе по сва ова три циља”, рекао је, између осталог, Вучић.

10:50 – У понедељак очекујем да чујем предлог за мандатара

Вучић је саопштио да разговори о кандидату за председника владе теку, да ће у понедељак разговарати са представницима Социјалистичке партије Србије и листе Србија не сме да стане, те да очекује да ће га тада обавестити да имају већину и да ће моћи да обавесте јавност ко би требало да буде нови мандатар за састав владе.

“До сада нисам чуо ко би требало да буде мандатар, ја очекујем од оних који творе већину, да ме у понедељак обавесте да већину имају, а онда и да јавност обавесте о томе ко би требало да буде нови мандатар за састав владе”, рекао је Вучић.

Претходно је рекао да је у складу са Уставом упутио позив за разговоре о кандидату за председника владе представницима 10 изборних листа, до сада је обавио пет и обавиће још два, са СПС и листом “Србија не сме да стане”, у понедељак. Три листе – листа Странке демократске акције Сулејмана Угљанина, баш као и прошли пут, није желела да дође на разговоре, као ни представници листе Нове Демократске странке Србије и листе Србије против насиља, који су већ у јавности рекли да неће да се појаве. 

Извор: Т а н ј у г; Фото: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон