НасловнаСрбија

Вучић у посети Лозници

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас, у оквиру посете Лозници, завршне радове на реновирању хотела “Подриње” у Бањи Ковиљачи.

Вучић је изјавио током обиласка завршних радова на реновирању хотела “Подриње” у Бањи Ковиљачи да је много уложено у ту бању која је пета посећености и најавио још већа улагања.

“Много смо уложили и још морамо да улажемо у Бању Ковиљачу”, навео је Вучић.

Рекао је да су најпосећеније бање, на првом месту Врњачка бања и Сокобања, затим Луковска и Пролом бања, па Врдник и Бања Ковиљача. Сокобања има огроман раст, додао је Вучић.

Истакао је да у хотелу “Подриње” ради око 50 људи, а ускоро ће у фабрици Минт радити и више од 2.000 људи.

“Укупно у хотелу и фабрици ради 1.827 људи. Некадашњи гигант Вискоза је некад запошљавала, неки кажу, 11.000 људи. Хвала нашим кинеским пријатељима што реновирају хотел”, рекао је Вучић.

Нагласио је да ће и нови стадион у Лозници помоћи да почињу више људи да се враћају и у тај део Србије, пошто је много народа из лозничког и шабачког краја отишло у иностанство. Вучић је казао да су већ цене некретнина око Лагатора отишле у небеса.

Током обиласка домаћини су рекли председнику да се у Лозници гради нови стамбени комплекс око Лагатора.

Вучић је рекао да сада и аустријски пензионери могу да дођу у Бању Ковиљачу на лечење преко свог Фонда и поручио да зато морамо још да повећамо смештајне капацитете. Такође рекао је да мора да се реши и имовинско питање некадашњег хотела Београд у Бањи Ковиљача, који је раније неко узео за мале паре а није све завршио.

Хотел се налази на ободу Подрињског региона у једној од најлепших бања у Србији. У питању је здање на четири етаже, површине 4.700 квадратних метара. Хотел обухвата 43 модерно опремљене једнокреветне и двокреветне собе, затим има и салу за састанке и конференције, играоницу, ресторан и кафе-бар. Има и спа садржаје, парно купатило, финску сауну, слану собу, базен.

Хотел “Подриње” купила је фирма “Лонг глори трејдинг лимитед” из Хонг Конга 2019. године за 109 милиона динара, односно нешто мање од једног милиона евра.

Вучић ће после обићи и новоизграђени стадион “Лагатор” у Лозници. Изградња и опремање лозничког стадиона, који има два нивоа трибина, коштала је око 30 милиона евра. Стадион може да прими нешто више од 8.000 посетилаца.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон