NaslovnaSrbija

Vučić u poseti Loznici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas, u okviru posete Loznici, završne radove na renoviranju hotela „Podrinje“ u Banji Koviljači.

Vučić je izjavio tokom obilaska završnih radova na renoviranju hotela „Podrinje“ u Banji Koviljači da je mnogo uloženo u tu banju koja je peta posećenosti i najavio još veća ulaganja.

„Mnogo smo uložili i još moramo da ulažemo u Banju Koviljaču“, naveo je Vučić.

Rekao je da su najposećenije banje, na prvom mestu Vrnjačka banja i Sokobanja, zatim Lukovska i Prolom banja, pa Vrdnik i Banja Koviljača. Sokobanja ima ogroman rast, dodao je Vučić.

Istakao je da u hotelu „Podrinje“ radi oko 50 ljudi, a uskoro će u fabrici Mint raditi i više od 2.000 ljudi.

„Ukupno u hotelu i fabrici radi 1.827 ljudi. Nekadašnji gigant Viskoza je nekad zapošljavala, neki kažu, 11.000 ljudi. Hvala našim kineskim prijateljima što renoviraju hotel“, rekao je Vučić.

Naglasio je da će i novi stadion u Loznici pomoći da počinju više ljudi da se vraćaju i u taj deo Srbije, pošto je mnogo naroda iz lozničkog i šabačkog kraja otišlo u inostanstvo. Vučić je kazao da su već cene nekretnina oko Lagatora otišle u nebesa.

Tokom obilaska domaćini su rekli predsedniku da se u Loznici gradi novi stambeni kompleks oko Lagatora.

Vučić je rekao da sada i austrijski penzioneri mogu da dođu u Banju Koviljaču na lečenje preko svog Fonda i poručio da zato moramo još da povećamo smeštajne kapacitete. Takođe rekao je da mora da se reši i imovinsko pitanje nekadašnjeg hotela Beograd u Banji Koviljača, koji je ranije neko uzeo za male pare a nije sve završio.

Hotel se nalazi na obodu Podrinjskog regiona u jednoj od najlepših banja u Srbiji. U pitanju je zdanje na četiri etaže, površine 4.700 kvadratnih metara. Hotel obuhvata 43 moderno opremljene jednokrevetne i dvokrevetne sobe, zatim ima i salu za sastanke i konferencije, igraonicu, restoran i kafe-bar. Ima i spa sadržaje, parno kupatilo, finsku saunu, slanu sobu, bazen.

Hotel „Podrinje“ kupila je firma „Long glori trejding limited“ iz Hong Konga 2019. godine za 109 miliona dinara, odnosno nešto manje od jednog miliona evra.

Vučić će posle obići i novoizgrađeni stadion „Lagator“ u Loznici. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra. Stadion može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Izvor: T a n j u g

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button