Политика

Вучић: Верујем у велике ствари које можемо да урадимо у Паризу

Председник Србије Александар Вучић борави у дводневној посети Паризу, где ће са француским председником Емануелом Макроном разговарати о стратешким правцима унапређења сарадње са Француском, Косову, чланству у ЕУ, али и куповини „рафала“ и нуклеарној енергији. Вучић је пред данашње сусрете у Паризу изјавио да верује да можемо да постигнемо велике ствари.

Председник Србије Александар Вучић рекао је пред данашње сусрете у Паризу да верује да можемо да постигнемо велике ствари.

„Имам велику трему и одговорност пред данашње сусрете и једино што знам то је да ћу се борити свим srcем за нашу Србију. Живела Србија!“, написао је председник Србије на Инстаграм налогу будућностсрбијеав.

„Верујем у велике ствари које можемо данас да урадимо овде у Паризу и хвала народу што је вереовао руководству, и упркос свим тешкоћама и проблемима победићемо, сачуваћемо Србију у тешким временима“, рекао је Вучић.

За цео свет та тешка времена тек долазе, за нашу земљу неће бити лака, али заједно и уједињени можемо све, поручио је председник Србије.

Председник Вучић састао се у Паризу са представницима француске компаније „Дасо“.

Са руководством те компаније, како је најавио, разговараће о наменској индустрији и куповини 12 француских борбених авиона „рафали“.

Вучић борави у Француској на позив председника Француске Емануела Макрона.

Испред Јелисејске палате, у 20 часова биће приређен свечани дочек уз највише државне почасти за српског председника.

Потом ће уследити свечана вечера коју Макрон приређује за Александра Вучића, а након тога и разговори у четири ока.

Биће то њихов двадесети сусрет до сада, а председник Србије каже, можда и најважнији у последње три деценије за нашу земљу.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон