КосовоЛокалнеНасловна

Живот Рома од укидања динара на Косову све тежи

После јучерашњег неуспелог протеста Рома испред Поште у Грачаници посетили смо мештане Преоца где смо разговарали са Серјаном Челићем о проблемима са којима се суочавају због укидања динара на Косову и Метохији.

“Велики је проблем нама који живимо и зависимо од примања које уплаћује Република Србија. Живимо од социјалне помоћи и велики је проблем што не можемо подићи новац, то ствара јако велике проблеме јер не можемо изаћи на крај поред свих потешкоћа са којима се сусрећемо ово је још један терет за свакога ко зависи од социјалних давања а по мом мишљењу ми Роми смо најугроженији, ту су и деца која похађају школу и треба имати услове купити им по нешто да поједу.
Да одем за Србију немам ауто, а да се плати и ту су додатни трошкови, надамо се да ће доћи до решења и да ће преседник Србије као и до сад наћи решење за нас и наше проблеме”, рекао је Серјан Челић.

Ферди Мемети власник пиљаре у Грачаници истакао је да је криза захватила све људе који имају примања преко централне Србије те да у оваквој ситуацији требамо бити сви јединствени у проналажењу решења. По његовом мишљењу требају се организовати чешћи протести и заједно изаћи у што већем броју како би се пробудила свест људи који не примећују да ми зависимо од тих примања. Од како је настао проблем са исплатом динара посао је јако ослабео, мање је посла и заиста је велики проблем радити и опстати јер нам просто не дају да живимо, оно што остаје да се надамо да ће се наћи неко решење.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон