КосовоНасловна

Српска листа: Најоштрије осуђујемо употребу ватреног оружја од стране косовских полицајаца у насељеном делу Косовске Митровице

Најоштрије осуђујемо данашњу употребу ватреног оружја од стране косовских полицајаца у густо насељеном делу Косовске Митровице приликом јурњаве за моторним возилом улицама нашег града, услед које је најдиректније била угрожена безбедност српских породица које су биле на улицама и у својим породичним домовима – наводи Српска листа у саопштењу. 

Сијасет метака које су испалили косовски полицајци завршило је у прозорима дечијих и дневних соба породичних домова, уништило фасаде на зградама и изазвало страх и узнемирење наших грађана. 

 Да не буде забуне, апсолутно не подржавамо никога ко врши криминална дела, али исто тако захтевамо да се у раду полицајаца поштују правила за реализацију полицијских послова у којима је јасно назначено да није дозвољено угрожавати животе грађана и деце. Униформа каква год даје не сме бити покриће за криминална дела оних који је носе. 

Примена ватреног оружја је данас могла довести до страдања недужних људи, јер је употребљено ватрено оружје у сред дана, када се на тротоарима налазило десетине грађана који су изашли у шетњу са својом децом. 

Данашња пуцњава је уједно пример бахатог понашања Куртијеве полиције на северу Косова и Метохије који мора бити осуђен како од стране полицијског инспектората тако и од међународних представника. Хапшење извршиоца кривичног дела не може бити оправдање за угрожавање живота грађана и њихове деце, и то мора наићи на јасну осуду. Полицајци морају бити пример поштовања закона, а не умишљени шерифи из каубојских филмова – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон