Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Косово

Једанаести дан блокаде српских институција на северу Косова – Лајчак најавио посету Београду

Приштинска полиција једанаест дана блокира зграде српских институција на северу Косова. Више стотина запослених и даље не може на своја радна места. Привремене институције из Приштине отвориле су административне прелазе Мердаре и Брњак.

Лајчак најавио посету Београду

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак најавио је да ће, након Приштине, посетити Београд како би припремио наредни састанак „у оквиру дијалога о нормализацији односа“ две стране.

Лајчак је на Фејсбуку, сумирајући претходну недељу, навео да је, након Бледског стратешког форума, боравио у Приштини због припреме наредног састанка главних преговарача у Бриселу.

Специјални изасланик ЕУ није прецизирао датум планиране посете Београду.

Додао је да је, током боравка у Приштини, са првим потпредседником владе привремених приштинских институција Бесником Бисљимијем разговарао о недавним дешавањима током лета, дневном реду наредног састанка главних преговарача и приступима за решавање неких актуелних питања, као и о наредним корацима ка спровођењу Споразума о путу ка нормализацији односа.

„Следеће, упутићу се у Србију такође ради припеме следећег састанка у оквиру дијалога о нормализацији односа између Косова и Србије“, поручио је Лајчак.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон