Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиКосово

Српске институције на Косову дванаести дан под блокадом

Српске институције на Косову дванаести дан су под блокадом косовске полиције.

 Запослених у српским институцијама и даље не могу на своја радна места, после упада полиције 30. августа у зграде привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку.

Током јучерашњег дана, припадници специјалне јединице  косовске полиције су упали у депо Народне банке Србије у Лепосавићу, и из трезора однели документацију. Трезор није у функцији од маја, када су затворени сви објекти Поштанске штедионице.

Косовска полиција, након што је пре 11 дана упала у зграду Привременог органа у Лепосавићу јуче је наставила исељавање удружења чије се просторије налазе у тој згради.

Просторије су користили Ловачко удружење, Дирекција за градско грађевинско земљиште и путеве, Удружење родитеља Подржи ме и канцеларије Привременог органа.

На згради Привременог органа од јуче је истакнута застава Косова. Косовска полиција упала је 30. августа, у зграде Привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад, а уследила су саслушања челника српских институција.

У Београд данас долази специјални представник Европске уније за дијалог Мирослав Лајчак који ће разговарати са председником Србије Александром Вучићем Лајчак је у понедељак најавио да ће, након Приштине, посетити Београд, како би припремио наредни састанак „у оквиру дијалога Београда и Приштине.

Премијер Милош Вучевић рекао је у понедељак да се после доласка Лајчака у Београд врло брзо очекује и састанак у Бриселу и да ће се тада чути конкретније ствари о поступцима Приштине.

Извор: ТВ Мост, Тањуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон