Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ВестиКосово

Курти у Северној Митровици: Ту смо за све грађане, без дискриминације или привилегије; Не знам када и са којом темом ће бити следећи састанак у Бриселу

Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је данас, приликом посете северу Косова, да не зна када ће бити састанак у Бриселу, нити да ли ће га бити. Он је додао да је на северу јер жели „да јавне службе буду што ближе грађанима“.

Курти је данас био у Лешку где је положио камен темељац за нови регистрациони центар, потом је обишао радове на путу Звечан Зубин Поток, а затим и ручао у Северној Митровици.

Коментаришући своју посету северу Косова рекао је да је жеља владе да јавне службе буду што ближе грађанима.

„Ја сам раније данас био у Лепосавићу и Лешку где смо положили камен темељац новог одсека агенције за цивилну регистрацију која ради у оквиру Косова, али ми хоћемо да грађани имају своје јавне службе које ће им бити на услузи. То је добро и за државу и за грађане. Потом смо обишли пут између Звечана и Зубиног Потока који је у изградњи, ручали у новоотвореном ресторану у северном делу града, сад идемо на радни састанак у општини Северна Митровица. Ја мислим да људи желе правду, мир, сигурност и ми смо демократска влада која свима то пружа без разлике. Све што радимо није ни против кога, само да не буде разлика између нас, у смислу приступа, јавних услуга“, навео је Курти.

„Нисам приметио да људи не воле некога ко долази из Приштине, па макар био то и премијер Косова. Људи су мирни, вољни слободе и сигурности. Ја сам овде зарад њиховог благостања. Моја функција није да овде делимо ствари по националној или етничкој основи, већ да будемо ту за све грађане, без дискриминације или привилегије, јер сваки пут када је неко привилегован, други је дискриминисан“, додао је.

Курти је изјавио да не зна да ли ће бити наредног састанка у Бриселу.

„Ако буде, не знам када и са којом темом. Морамо да сазнамо мало више, па да онда дамо одговор“, рекао је он.

Нагласио је да је састанак са Лајчаком одржао његов заменик Бесник Бисљими.

„Ја сам конструктиван у овим разговорима који смо имали, али морате да знате да ми сада имамо споразум. Споразум мора да се поштује, споразум мора да се имплементира, али Београд не признаје споразум који је признао јер сада су увидели да у великој српској идеологији тај споразум није прихватљив. Ја смислим да, са једне стране, треба да поштујемо тај Основни споразум из фебруара прошле године, а да га заједно имплементирамо“, рекао је Курти.

Извор: Косово Онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон