КосовоКултураНасловна

У Дому културе у Грачаници промовисан нови број часописа “Видовдански гласник”

У Дому културе у Грачаници читалачкој публици представљен је нови број Видовданског гласника, часописа за културу и књижевност који излази сваке године уочи Видовдана.

„Видовдански гласник“, је најзначајнија годишња публикација која прати, вреднује и промовише најзначајније догађаје, уметнике и културолошке феномене на Косову. Сваки број овог часописа између осталог, презентује и ретроспективу догађања на Видовданским свечаностима претходне године, а по традицији и овај број започиње беседом прошлогодишњег добитника награде Златни крст Кнеза Лазара, овога пута то је књижевник Владан Матијевић.

– Видовдански гласник је из године у годину све богатији, по многим ауторским текстовима, а овај број обележава и неколико интервјуа – каже уредник часописа Жарко Миленковић.

Поред књижевних текстова, Видовдански гласник поседује и обиље историјских текстова. Ту је и текст младог историчара Немање Девића, прича о монаху Харитону Лукићу из пера Стефана Филиповића, као и прича о живопису и цркви Светог Димитрија.

Као и сва претходна издања, и овај, тридесет и други број овог часописа поткрепљен је квалитетним фотографијама, а издавач је Дом културе Грачаница.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон