Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ДруштвоКосово

Ансамбл „Венац“ одржао хуманитарни концерт у Нишу

Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије ВЕНАЦ одржао је хуманитарни концерт у сарадњи са фондацијом „Заједно за младе“ 17. септембра 2024. године у Народном позоришту у Нишу.

Прикупљена средства од продатих улазница намењена су младим талентима за наставак развоја каријере у спорту, уметности и науци. Циљ рада фондације „Заједно за младе“ је да покаже колико талентованих, перспективних и успешних људи наше друштво има, а да тим младим људима истовремено потврди да је Србија земља у којој се њихов потенцијал вреднује и у којој је остварење снова могуће.

У име Фондације „Заједно за младе“ позивамо све младе и талентоване особе са простора Косова и Метохије да се пријаве путем сајта организације хттпс://заједнозамладе.рс/пријавите-се-за-донацију/ за финансијску подршку уколико им је иста неопходна у реализацији својих планова и снова у некој области.

Нишка публика је након прошлогодишње кореодраме „700 – Венац игра у славу 700 година манастира Грачаница“ на Нишкој тврђави, овом приликом имала прилике да ужива и у програму „Домаћине, дома ли си“. Овај програм настао је као одговор на пандемијску годину и потребу да се пријатељи поново споје и посете, а управо након пандемије наш ансамбл је већ два пута наступио у Нишу, граду са којим имамо посебну повезаност и сарадњу коју унапређујемо из године у годину.

Драго нам је што смо играли за фондацију „Заједно за младе“ и што смо били део њихове хумане приче. Народно позориште у Нишу је помогло у организацији концерта и техничкој подршци, као и Туристичка организација града Ниша која је промовисала овај догађај.

Покровитељ концерта је Министарство културе Републике Србије.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон