Косово

Орхан Бутић: Пројекат „Мој први посао“ трајаће шест месеци

Заменик Директора НВО-глас Рома, Ашкалија и Египаћана Орхан Бутић у  емисији о животу Рома на таласима Радио Грачанице говорио је о пројекту подршке Ромима из РАЕ заједница „Мој први посао“.

“Ово је већ друга година за редом како подржавамо младе пројектом “Мој први посао”. Прошле године смо имали 76 људи, који су прошли кроз овај практичан програм. Предвиђено је да овај пројекат траје 6 месеци. Могу учествовати сви млади из РАЕ заједница од 18 до 35 година старости. Млади  имају могућност стицања радног искуства у некој компанији тј. институцији. Програм има за циљ да кроз ових шест месеци провери стручност самих полазника, како би они наставили и остали да раде после тих 6 месеци. Да напоменем да је од прошлогодишњих 76 са радом наставило око 35, што је добар број. Они су и данас ангажовани на тим радним местима, што је нама дало мотив да и ове године радимо на томе“, казао је Орхан Бутић.

Критеријуми су различити наглашава Бутић, јер зависи од њиховог искуства као и од стручне спреме. Фокус је на младима који су имају стечено средње образовање, али и поред њих имају и апликанте који нису завршили средњу школу, који се распоређују у приватним компанијама, где углавном раде као физикалци. Такође, поред осталих занимања постоје и потребе за радним местима као што су столари, занатлије и других различитих делатности. Постоје и они који су били успешни, који су остали да раде у администрацији, на политичкој сцени, тако да су све компоненте укључене, када су у питању и веће позиције, не само ниже стручне спреме .

“Као што смо напоменули, оно што је потребно то је да апликанти имају од 18 до 35 година, потребно је такође да апликант има визију за шта аплицира и заједно са тим пошаље свој ЦВ. Да напоменем, да је поред тога потребна и потврда из бироа. Сву потребну документацију потребно је послати на нашу мејл адресу, до 22-ог марта. 2024 године. Ограничен је број који можемо покрити овим пројектом, тако да позивам све младе да се пријаве и искористе прилику с обзиром да знамо колико је младих који траже посао и којима је оваква једна подршка преко потребна. Постоји могућност и за другу фазу програма, а то ће све зависити од одазива свих Рома, Ашкалија и Египћана“ истакао је Бутић позивајући све младе да аплицирају и пожелео је  пуно успеха свим апликантима!

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон