Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ДруштвоПравославље

Котор: Патријарх Порфирије служио литургију у обновљеној цркви Светог Николе

Патријарх српски Порфирије служио је Свету литургију у Цркви Светог Николе у Котору и извршио освећење обновљеног храма.

Он је у беседи током литургије истакао да само онда када је царство небеско у подножју царства земаљског, земаљско добија своју пуноћу и свој смисао.

,,Дакле, у Царство Божје улазе смирени, скромни, који своје таленте и дарове користе да би славили Бога и да би служили другима, да би градили заједницу са другима и са ближњима. Притом, сваки човек је ближњи и позвани смо да га видимо као ближњег, јер свако је саздан по слици и прилици Божјој“, рекао је патријарх Порфирије.

Како је саопштила СПЦ, митрополит црногорско-приморски Јоаникије захвалио је патријарху на љубави и очинској бризи за цео српски народ, а посебно због његовог доласка у Боку которску.

Он је истакао да када освећујемо и обнављамо храмове и ми сами се обнављамо.

Јоаникије је захвалио свима који су помогли обнову храма и посебно истакао Општину Котор, којој је уручена захвалница Црквене општине за значајан допринос у санацији Катедралног храма Светог Николе у Котору.

Патријарх српски Порфирије борави од 27. септембра у канонској посети Епархији црногорско-приморској.

Извор: Танјуг

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон