Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Косово

Суђење Србима ухапшеним након сукоба у Бањској, одбрана има рок од 30 дана да уложи жалбу на оптужницу

Пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини почело је суђење тројици Срба ухапшених након дешавања у Бањској прошле године.

Тужилац је читајући оптужницу, описао дешавања од 24. септембра у Бањској.

Како је навео, Толић, Максимовић и Спасојевић су као део оружане групе покушали да отцепе део територије Косова, при чему је убијен косовски полицајац Африм Буњаку.

Благоје Спасојевић и Владимир Толић нису желели да се изјасне о кривици. Душан Максимовић изјаснио се да се не осећа кривим за дела која му се према оптужници стављају на терет .

Судија је истакао да одбрана има рок од 30 дана да уложи жалбу на оптужницу. Тиме је данашње рочиште завршено.

Максимовић, Спасојевић и Толић део су оптужнице коју је Специјално тужилаштво подигло 11. септембра ове године. У оптужници се налазе имена 45 особа, међу којима је и Милан Радоичић, а оне се сумњиче да су биле део оружане групе која је у Бањској 24. септембра прошле године напала Косовску полицију.

У судници су поред адвоката одбране присутни и чланови породица ухапшених, као и оштећена страна.

Припремно рочиште заказано је за данас након што је 25. септембра одложено на захтев одбране, јер је Тужилаштво адвокатима списе предмета доставило само електронским путем, док оптуженима није доставило оптужницу.

Тужилаштво је тада затражило да се осталим оптуженима који су ван домашаја правосудних органа у Приштини суди у одсуству, док је судија истакао да ће по том питању затражити правно мишљење Врховног суда.

Душан Максимовић, Благоје Спасојевић и Владимир Толић ухапшени су непосредно након дешавања у Бањској и од тада се налазе у притвору.

Извор: Косово онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон