Главна / Вести / Косово и Метохија / Избори на КиМ под знаком питања због експлозије у Обилићу

Избори на КиМ под знаком питања због експлозије у Обилићу

izboriПредседница Косова Атифете Јахјага ће одлучити да ли ће објавити дан жалости и да ли треба да буду одложени избори, због данашње експлозије у ТА у Обилићу у којој је било жртава, објавио је портал Косовапрес.

Ово су изјавили премијер Косова Хашим Тачи и лидер ДСК Иса Мустафа после посете повређеним радницима који су смештени у Клиничком центру у Приштини.

Пошто је Тачи рекао да ће председница одлучити да ли ће датум за одржавање избора бити померен, Мустафа је рекао да се слаже са доношењем такве одлуке али да то не зависи само од њиховог мишљења.

Како је пре сат времена објавио “Клан Косова” до велике експлозије у којој је према досадашњим подацима погинуло троје људи и рањено више од 13 радника, је дошло због грешке приликом замене боца са хидрогеном.

Сазнаје се да особе које су мењале боце нису биле адекватне за тај посао.

И даље постоји опасност од нових експлозија иако је предузето све да се то спречи, јављају медији, који тврде да су две настрадале особе идентификоване, да се сумња да је трећа била странац која је радила за подизвођача радова, али и спекулишу да је било четири или пет жртава у несрећи.

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …