Главна / Вести / Косово и Метохија / Упућене претеће поруке преосталим Србима у Косову Пољу

Упућене претеће поруке преосталим Србима у Косову Пољу

Picture 536Синоћ око 21 сат непознати починиоци бацили су молотевљеве коктеле на два српска локала у згради „Ју програма“ у Косову Пољу. Један од молотовљевих коктела бачен је на локал у који се окупљају станари зграде а други на фризерски салон „Дејан“. Запаљива направа која је бачена на локал који станарима зграде служи као бифе у који се окупљају и Срби и албанци, прошла је кроз стакло али се није запалила, док је молотовљев коктел бачен на фризерски салон ударио у зид и начинио материјалну штету.

Мештани зграде који су описивали случај, тврде, да су видели тројицу младића како бацају запаљиве направе. Претпоставља се да су исти починици и актери исписивања пароле „убиј Србина јер су расисти“ на јединој згради у којој живе преостали Срби у Косову Пољу.

Picture 537Видно узнемирени станари зграде страхују за своју безбедност и кажу, да је ово још једна порука преосталим Србима да им није место у Косову Пољу. Исти захтевају од надлежних органа да починиоце што пре пронађу и приведу правди.

Овај инцидент, само је један је у низу на простору Косова и Метохије у местима где живе Срби, након утакмице Србија – Албанија.

Поруке сличне садржине недавно су исписане и на зиду манастира Високи Дечани, а осумњичени за инцдент су наводно малолетна лица, саопштила је косовска полиција.

Зграда у којој живе преостали Срби у Косову Пољу била је мета напада и пре недељу дана, када су за сада још увек непознати починиоци каменицама разбили стакла на једном од локала чији је власник такође Србин.

У Косову Пољу је до 1999 године, живело преко 60 % Срба. Данас у овом месту једва да опстаје њих стотину.

Check Also

Даут Харадинај: “Палата младих“ у Приштини постала центар за дрогу

Члан председништва Алијансе за будућност Косова Даут Харадинај, који је и кандидат те странке за …