КосовоНасловна

Оптужница против Србина за наводни напад на новинара Албанца у Звечану

Основно тужилаштво у Митровици подигло је оптужницу Основном суду против окривљеног Д. С. српске националности, због основане сумње да је наводно физички напао новинара И полицију, и тиме починио кривично дело „учешће у маси која чини кривично дело и хулиганство“.  Д. С. се брани са слободе пошто је уз јемство пуштен из пртвора 17. јула.

„Окривљени је 29. маја 2023. године и 31. маја 2023. године у Звечану намерно учествовао у окупљеној маси људи, чији су поступци изазвали општу опасност, тако да је, док су маскирана лица напала аутомобил косовске полиције, окривљени заједно са другим лицима напао новинара медија РТВ-21 Б.З., косовске полицајце и остале присутне новинаре“, наводи се у оптужници.

Тужилаштво тврди да је „Д.С., у Звечану намерно применио силу према новинару Б. З. мотивисан националном основом, док је пратио протесте српске заједнице у близини објекта општине Звечан“, наводи се саопштењу тужилаштва.

Тужилац је у оптужници предложио да суд окривљеног прогласи кривим за учињена кривична дела и казни по закону.

Д.С. се брани са слободе пошто је уз јемство пуштен из пртвора 17. јула. Ухапшен 17. јуна на Јарињу, наводно због „напада на новинаре“ и „хулиганство“.

Д. С. је медицински радник у КБЦ Косовска Митровица.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон