KosovoNaslovna

Optužnica protiv Srbina za navodni napad na novinara Albanca u Zvečanu

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici podiglo je optužnicu Osnovnom sudu protiv okrivljenog D. S. srpske nacionalnosti, zbog osnovane sumnje da je navodno fizički napao novinara I policiju, i time počinio krivično delo „učešće u masi koja čini krivično delo i huliganstvo“.  D. S. se brani sa slobode pošto je uz jemstvo pušten iz prtvora 17. jula.

„Okrivljeni je 29. maja 2023. godine i 31. maja 2023. godine u Zvečanu namerno učestvovao u okupljenoj masi ljudi, čiji su postupci izazvali opštu opasnost, tako da je, dok su maskirana lica napala automobil kosovske policije, okrivljeni zajedno sa drugim licima napao novinara medija RTV-21 B.Z., kosovske policajce i ostale prisutne novinare“, navodi se u optužnici.

Tužilaštvo tvrdi da je „D.S., u Zvečanu namerno primenio silu prema novinaru B. Z. motivisan nacionalnom osnovom, dok je pratio proteste srpske zajednice u blizini objekta opštine Zvečan“, navodi se saopštenju tužilaštva.

Tužilac je u optužnici predložio da sud okrivljenog proglasi krivim za učinjena krivična dela i kazni po zakonu.

D.S. se brani sa slobode pošto je uz jemstvo pušten iz prtvora 17. jula. Uhapšen 17. juna na Jarinju, navodno zbog „napada na novinare“ i „huliganstvo“.

D. S. je medicinski radnik u KBC Kosovska Mitrovica.

Izvor: RTS

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button