Главна / Вести / Косово и Метохија / Сливово: Парастос на месту злочина после 14. година

Сливово: Парастос на месту злочина после 14. година

slivovo_parastos
Фото: Радио КИМ

Први пут после 14 година у Сливову код Грачанице је служен парастос на месту где су на данашњи дан убијена четворица браће Симића,  Живојин,  Димитрије,  Живко и Трајан. Син убијеног Трајана, Живорад, и даље чека на правду. У присуству неколико пријатеља и чланова породице Симић парастос је после 14 година први пут на месту убиства четворице браће у Сливову служио парох Ненад Нашпалић.

Четворица браће Симића који су измасакрирани пре чертнаест година на данашњи дан сахрањени су у Грачаници јер се тада у Сливову није могла обавити сахрана због безбедносног ризика.  Истог дана већина српског становништва евакуисана је из Сливова.

Од тог дана син убијеног Трајана Живорад тражи одговор на питање ко и зашто покушава да заташка злочин у Сливову. Убице ни до данас нису пронађене.

„Колико ме боли што су убијени толико ме боли и што их нико од наших институција није споменуо. Коме се све нисам обратио, тражећи да се пронађу злочинци који су још увек на слободи. Тражио сам да се било шта објави о њиховом страдању и након 14. година нико неће ништа да прихвати, као да су они убице, а не жртве“, казао је Живорад.

Данас у Сливову живи око 30 углавном старијих мештана и са њима у потпуној изолацији шесторо деце, која наставу на српском језику похађају у просторијама закупљене приватне куће. Извор Радио КИМ.

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …