Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Влада ће испоштовати обавезе из бриселског споразума

Вулин: Влада ће испоштовати обавезе из бриселског споразума

aleksandar_vulin“Влада Републике Србије ће изаћи са јасним ставом када су у питању избори који ће се у новембру организовати на Косову а оно што је извесно да ће Влада испоштовати своје обавезе које је преузела бриселским Споразумом а то значи да ће избора бити”, рекао је Лепосавићу директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин.

“Како ће се на те изборе изаћи остаје да сви заједно проценимо а ја бих јако волео да будемо јединствени јер ако то не будемо постоји велика опасност да ће се изборима више обрадовати Приштина него било ко други”, рекао је он.
По његовом мишљењу “они који су протеклих година били у институцијама Републике Србије и помагали својој Влади и држави, треба да имају предност и буду ти који ће донети одлуку и овом важном питању.
“Не мислим да је Београд неко ко наређује и диктира , и то се променило у односу на неке претходне Владе”, рекао је Вулин и подсетио да се раније такви договорили нису правили.
“Одлуку коју будемо донели донећемо тако што ћемо питати и слушати”, рекао је директор Канцеларије за КиМ Владе Републике Србије.

Check Also

Петковић: Упад КБС-а, под пуним наоружањем, на север Косова директна претња српском народу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је да је упад КБС-а под …