Главна / Вести / Косово и Метохија / Срби са Севера: “На изборе ако се поклопе интереси”

Срби са Севера: “На изборе ако се поклопе интереси”

izbori_glasanje_listicПредставници Срба са севера Косова кажу да ће се о изласку на изборе консултовати с представницима Србије и да ће на изборе изаћи ако се “поклопе интереси”. Директор Владине канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је у Лепосавићу да Београд више није ту да покушава да наређује и диктира правила, већ да слуша и да се договара.

Он је додао и да ће Влада Републике Србије изаћи са јасним ставом како Срби треба да изађу на локалне изборе на Косову.

“Оно што могу да вам кажем то је да ће Влада Републике Србије испоштовати своје обавезе које је преузела Бриселским споразумом, а то значи да ће избора бити, а како ћемо на те изборе изаћи остаје да сви заједно проценимо шта је најпаметније и најбоље за Србе.”, каже Вулин.

Са друге стране, представници Срба са севера кажу да о изласку на изборе треба разговарати са представницима државе Србије и да ће се на изборе ићи уколико се “интереси поклопе”.

“Ја мислим да држава Србија и овај народ овде морају наћи заједнички језик, како да превазиђу проблеме, да радимо у интересу српског народа и државе Србије уопште. Колико ја знам, држава Србија не признаје државу Косово као независну државу, а ако не признаје ту државу као такву државу не може да признаје ни њихов устав”, каже Славко Стевановић, председник привремене Скупштине Косова и Метохије.

“Уколико се интереси буду поклапали са нашим интересима, ми ћемо највероватније изаћи на изборе, уколико не будемо имали интереса, мислим да ћемо једноставно донети одлуку која ће бити у интересу Срба са Косова и Метохије”, каже Драгиша Васић, председник општине Лепосавић.

Рок за поклапање интереса је 4. септембар, када истиче рок за пријављивање и потврђивање изборних листа. Вести

Check Also

У српским срединама на КиМ једна особа преминула, 17 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији регистровано је 17 новозаражених корона вирусом, једна особа …