Главна / Вести / Косово и Метохија / Потписан меморандум медија и локалних самоуправа са КиМ о оглашавању јавних набавки

Потписан меморандум медија и локалних самоуправа са КиМ о оглашавању јавних набавки

Foto 1Уз посредовање Бироа Канцеларије за Косово и Метохију у Грачаници, а у циљу транспарентности рада општина у Покрајини, медијске куће и општине су данас потписале меморандум о сарадњи према коме ће општине у овим медијима бесплатно оглашавати све јавне набавке.

Према овом меморандуму општине ће медијима достављати информације које се односе на предмет јавне набавке, процењену вредност, рок за подношење понуда, услове учешћа, као и друге податке важне за поступак спровођења јавне набавке.

Када постоји оправдани интерес јавности да буде обавештена, одговорно лице општине је према потписаном меморандуму обавезно да пружи и додатне информације о поступку јавне набавке.

Пре самог потписивања, у име Бироа Канцеларије за КиМ у Грачаници окупљенима се обратио Звонко Станковић. Он се захвалио медијима који су се одазвали позиву да у циљу информисања јавности бесплатно оглашавају јавне набавке.

„Идеја Канцеларије за КиМ о сарадњи медија и општина је у циљу повећања транспарентности, а самим тим и веће конкурентности приликом спровођења поступка јавних набавки. Тиме би се смањиле злоупотребе и махинације приликом спровођења поступка јавних набавки. Меморандум остаје отворен за нове чланове и ми се надамо да ће их још бити“, казао је Станковић.

Меморандум је потписан између 19 општина и шест медијских кућа које сигналом покривају различите делове Покрајине.

Меморандум о сарадњи потписали су Радио Грачаница из Грачанице, Радио Витез из Преоца, Радио Гораждевац из Гораждевца, Радио Клокот из Клокота, Радио Елит из Племетине и РТВ Пулс из Шилова.

Check Also

Драгица Гашић: Покушавам да издржим уз Божју помоћ, али све су ми покрали, чак и инсулин

Невоље Драгице Гашић, једине српске повратнице у општини Ђаковица не престају. Након повратка, из посете …