Политика

Вучевић са Боцан Харченком: Положај Срба на КиМ након забране употребе динара угрожен

Председник Владе Србије Милош Вучевић указао је амбасадору Русије у Београду Александру Боцану Харченку на угрожен положај Срба на Косову након одлуке приштинских власти о забрани употребе динара, која, како је навео, у великој мери отежава њихов живот и удаљава од дијалога Београда и Приштине.
Вучевић је са Боцан Харченком разговарао о односима двеју држава, заједничким пројектима и економској сарадњи и изразио захвалност Руској Федерацији на чврстом ставу у погледу територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и на поштовању међународног права.

Председник Владе је такође поручио да је за Србију од стратешког интереса очување стабилности региона, додавши да је нацрт резолуције ГС УН о Сребреници осетљиво питање, које не доприноси продубљивању сарадње и изградњи добрих суседских односа у региону.

„Он је истакао да је положај Срба угрожен одлуком приштинских власти о забрани употребе динара на Косову и Метохији, која у великој мери отежава живот наших грађана у јужној српској покрајини и удаљава од дијалога Београда и Приштине“, наведено је у саопштењу Владе Србије.

Боцан Харченко је пренео да Србија може да рачуна на чврсту подршку Русије у очувању свог територијалног интегритета и суверенитета, као и недвосмислену подршку на међународном плану по питањима од виталног интереса.

Он је уручио премијеру Вучевићу честитку председника Владе Руске Федерације Михаила Мишустина и пожелео много успеха у раду нове владе.

Извор: Косово Онлине

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон