Главна / Вести / Србија / Михајловић: Истински смо посвећени реконструкцији

Михајловић: Истински смо посвећени реконструкцији

mihajloviczМинистарка енергетике и заштите животне средине Зорана Михајловић изјавила је да је очекивала темељно и свеобухватно оцењивање рада свих сектора у Влади, и да је принцип “сви или нико у Влади”, без анализе учинка рада и реалног сагледавања могућности да се одговори на нове изазове, за њу неочекивано понашање.

“Не треба да се играмо у тренуцима када треба да смо истински посвећени реконструкцији. Ако су област економије и привредног раста и финансијска стбилност приоритет владе за наредни период, очекивала сам темељно и свеобухватно оцењивање рада свих сектора, поштено указивање на проблеме како би се у реконструкцији пронашли најбољи начини за решавање проблема”, истакла је Михајловић, која је и потпредседник СНС, за данашњу “Политику”, коментаришући своје неповерење у коалиционе партнере из УРС.

“Улазимо у нови фазу и чини се да тог синергетског квалитета нема. Ако нема разумевање ових потреба, онда постоји могућност коалиционог споразума са постојећим актерима, али са новим начином рада, што је темељна реконструкција. Улог је велики да бисмо се играли компромиса, јер је компромис мање од простог збира”, истакла је Михајловић.

На питање да ли је тачно да Александар Вучић жели да “узме ресор финансија, а Динкићу остави привреду”, Михаловићева је истакла да никада није чула да председник њене странке тако говори.
“Његова (Вучићева) визија Србије јесте Србија без корупције и кримиинала, у којој се ради и гради, која иде ка ЕУ и која брине о сваком грађанину, било он на територији Косова и Метоије, Крагујевца или Београд, и у којој свако дете има право на лечење, у којој инвеститори немају препреке за улагање, јер су сигурни у финснсијски систем и привредни амбијент. Због те визије и ја сам уз њега”, нагласила је Михаловић и додала да су због тога као странка и покренули причу о реконструкцији, “нас самих, а не прво других”.

Она је, одговарајући на питање да ли је смена неког министра из УРС-а услов за повратак пољуљаног поверења, подсетила да је Вучић, говорећи о могућој продаји Телекома, изнео запажање да ми не бисмо знали шта да радимо са две милијарде евра јер немамо пројекте за инвестирање и за капиталне инвестиције, али ни јасне страгегије за мала и средња предузећа, старт-ап програме.

Михајловић сматра да се реконструкције Владе, као један једноставан процес, непотребно мистификовао недостатком жеље да се учествује у процесу оснаживања владе и да су се критеријуми одговорности и квалитета претворили у страначке кључеве.

Михајловић је истакла да је жеља СНС да се постигне ефикасност у новој фази за шта треба сва енергија, способности воља да се крене даље.
“Ако то не буде могуће, најлакше је извести замену, али потребно је све учинити да се постигне што више, да своје сујете, личне и партијске, потисну у други плани да сви заједно наставе да раде за добробит грађана”, казала је потпредседница СНС.

На питање како ће да раде са УРС-ом у атмосфери неповерења, Михајловић је одговорила: “Увек са жељом да ефикасност буде већа”.

Што се тиче поверења у СПС, Михајловић је рекла да верује да би “медијима било јако занимљиво да праве приче о томе да ли је неки министар из УРС-а или СПС-а, али да она враћа на почетак – питајте сваког грађанина у Србији – боје се управо за финансијску стабилност и брину о томе хоће ли имати посао или не”.
“И то, подвлачим, није питање имена и презимена министра, већ како да Влада буде више од збира делова, то јест коалиционих партнера. Али се слажем да је свакако потребно направити велике помаке и у Социјалистичкој партији Србије као, уосталом, и у нашој странци”, рекла је Михајловић. Тањуг

Check Also

Вучић: Албанија и Северна Македонија заслужују почетак преговора, Србија повећала размену са ЕУ за 30 одсто

Председник Александар Вучић изјавио је на заједничкој конференцији за новинаре са лидерима из региона у …