VestiKosovoNaslovna

Opština Štrpce: Novo rukovodstvo Ski centra Brezovica radi isključivo po nalogu Prištine i protiv interesa građana i radnika

Prošla godina bila je puna izazova, uglavnom političkih, ali je opština Štrpce uprkos svim opstrukcijama koje su dolazile od strane režima u Prištini, uspela da realizuje sve infrastrukturne planirane projekte i da u dobroj meri zaštiti interese građana Štrpca, zaključak je sastanka rukovodstva te opštine.

Kako se navodi u saopštenju, naglašeno je da se još jednom najoštrije osuđuju odluke centralne vlasti u Prištini da se ne dozvoli sanitarna seča šuma i samim tim obezbeđivanje drva za ogrev, te da je ta odluka doprinela velikom uznemirenju građana opštine Štrpce.

Konstatovano je da je političkom odlukom Borda Kosovske agencije za privatizaciju, a po nalogu Kabineta premijera Kosova, smenjen Upravni odbor Ski centra Brezovica i direktor Petar Simić i da je postavljeno novo rukovodstvo, politički Upravni odbor i v.d. direktora, koji rade i deluju isključivo po nalogu koje dolazi iz Prištine i protiv interesa građana opštine Štrpce i posebno radnika koji u Ski centru rade decenijama.

Konstatovano je da je novo rukovodstvo za kratko vreme pokazalo da će biti samo marionete i da će zarad ličnih interesa dozvoliti sve ono što je u ranijem periodu bilo nezamislivo i što je protivno interesima građana opštine Štrpce i velike većine radnika Ski centra.

Tako je doneta odluka da se jednom biznismenu iz Prištine u ruke korak po korak predaju resursi Ski centra, počevši od restorana do reklamnog prostora i to istom onom biznismenu B. M. koji je svojim delovanjem i pokušajem bespravne gradnje u selu Sevce pokazao svoje namere i da je tu da radi i deluje protiv interesa građana opštine Štrpce, navodi se.

Prisustvo tog biznismena danas na sastanku, kako se dodaje, dokazuje i potvrđuje namere procesa koji sprovodi veći deo UO i v.d. direktora po direktivi režima u Prištini, sa vrlo jasnim ciljevima.

“Postavlja se i pitanje kako je moguće da je onaj koji je prvi ”skakao” u reku da ukloni nelegalno postavljene cevi na protestu maja meseca 2022. godine, sada taj koji najbliže sarađuje sa onim protiv koga je protestvovao. Još važnije pitanje koje danas rukovodostvo Opštine Štrpce postavlja jeste, kakve ingerencije ima Ministarstvo za zajednice i povratak u Ski centru Brezovica i saziva sastanke o upravljanju Ski centrom? Kako je moguće da jedan savetnik nelegalnog i nelegitimnog ministra za zajednice i povratak određuje rukovodstvu i radnicima Ski centra kako će da raditi? Ko je tom istom savetniku dao besplatne ski paseve da deli i upravlja njima kako i kad hoće? Na osnovu kog zakona ovo Ministarstvo za povratak deluje na delu teritorije opštine Štrpce dok se u povratničkim sredinama pljačkaju i pale kuće povratnika”, navodi se u saopštenju.

“I dok je broj povratnika na Kosovo od kad je na čelu ministarstva nelegitimni i nelegalni ministar Rašić nula”, ističe se u saopštenju, to ministarstvo ”privatizuje” Ski centar Brezovicu.

“Zato je danas Ski centar u haosu, bez ikakvog reda, sa često isključenim kamerama koje nadlgedaju naplatu karata sa žičare i uz još mnogo nepravilnosti koje će tek ”izaći na svetlo dana” i o kojoj će čitava javnost da zna”, poručuju.

Opština Štrpce pozvala je predstavnike međunarodne zajednice da reaguju i zaustave ovakvo delovanje sa političkom pozadinom i sa ciljem delovanja koji je suprotan interesima građana opštine Štrpce.

Podsećaju da je svo zemljište na Ski centru Brezovica zemljište koje je u vlasništvu Opštine Štrpce i njenih građana i da će se Opština Štrpce svim pravnim i demokratskim sredstvima boriti da svoju imovinu i svoja prava zaštiti.

“Na kraju pozivamo one koji su postavljeni od strane režima u Prištini, kako u Upravnom odboru tako i za v.d. direktora ili novoizbranog direktora, da dobro razmisle šta rade i kakve i u čijem interesu odluke donose, jer će jednom morati da odgovore na pitanja koje će biti postavljena usled ovakvog štetnog delovanja. Građani i Opština Štrpce će nastaviti da se zajedničkim snagama, demokratskim sredstvima, bore protiv svega onog što nije u našem interesu”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button