Главна / Вести / Србија / Скупштина о реконструисаној влади за 15-20 дана

Скупштина о реконструисаној влади за 15-20 дана

У наредна два до три дана биће позната сва решења у оквиру реконструкције владе, а Скупштина Србије би о томе могла да расправља за 15 до 20 дана, најавио је вечерас лидер СНС и вицепремијер Александар Вучић.

Вучић је рекао да је Главни одбор СНС вечерас потврдио његов предлог за смену четири министра из те странке, и још једном истакао да очекује од коалиционих партнера да покажу исту меру одговорности.
“Наша порука је јасна, одговорна, ми постављамо нове стандарде и надам се да ће и други то разумети. Бесмислено је да ми мењамо четири министра, а да други не пристају на прерасподелу ресора”, рекао је Вучић.

Он је нагласио да су за њега изузетно важне две ствари – прво, да сви схвате да су сменљиви и, друго, да су резултати рада и однос према послу и јавности такође важни, и да ниједан функционер не зависи само од избора, већ и од резултата свог рада.

Он је навео да се данас разговарало и о томе ко би могао да дође на места смењених министара, али ће се о томе више разговарати за седам до 10 дана на наредним седницама страначких органа – Председништва и Главног одбора.

Вучић је и пред новинарима поновио да је СНС спремна да замени четири министра и то она која су на највишим страначким функцијама и подсетио да је реч о председнику странке (Министарство одбране), потпредседнику (Министарство пољопривреде), члану Председништва (Министарство културе) и додао да такву озбиљност очекује и од коалиционих партнера.

aleksandar-vucicСкупштина ће расправљати о изменама и допунама Закона о министарствима и Закона о влади, рекао је Вучић и објаснио да би то могло да се догоди за 15 до 20 дана, из техничких разлога, јер се не зна колико је посланика на годишњем одмору.

Вучић је и овог пута нагласио да се на седници у највећој мери разговарало о ономе што су поситгили и како су радили напредњаци, али да је било речи и о раду коалоиционих партнера.

Лидер напредњака је прецизирао да је јуче на тројном састанку лидер УРС Млађан Динкић рекао да он не пристаје на поделу свог ресора и да своје министре не може да мења осим уколико за четири ресора не буде смањења читава влада.

У том случају, пренео је Вучић речи Динкића, УРС би се одрекао једног свог министра.

На питање да ли је Србија ближа реконструкцији или зборима, Вучић је нагласио да је СНС свој посао урадила у најбољих вери до 27. јула, како је и обећала и са крајњом озбиљношћу.
Седница Главног одбора Српске напредне странке завршена је вечерас после четири и по сата.

Check Also

Вучић: Албанија и Северна Македонија заслужују почетак преговора, Србија повећала размену са ЕУ за 30 одсто

Председник Александар Вучић изјавио је на заједничкој конференцији за новинаре са лидерима из региона у …