KosovoNaslovna

Dimitrijević: Ljudi u Goraždevcu su uplašeni za svoju budućnost na KiM

Kosovska policija upala je danas u prostorije Privremenog organa opštine Peć u Goraždevcu. Nakon pretresa iz zgrade je policija iznela zaplenjeni kancelarijski materijal, a predsednik Privremenog organa Darko Kolašinac i još dva radnika privedena su na informativni razgovor. 

Policija je upala i u Radio Goraždevac koji se nalazi u istoj zgradi. Uredniku Darku Dimitrijeviću zaplenjen je auto i kamera zbog snimanja policije tokom akcije  pretresa. 

„Jutros oko 10,20 časova, ja sam krenuo prema prostorijama Privremenog organa i zapazio sam policijska auta i džipove koji su opkolili zgradu gde su prostorije PO, od policijske stanice, iza zgrade gde je Dom kulture, gde je Radio Goraždevac. Niko nije mogao da priđe objektima. Telefonski signal i mreže su bile blokirane, nikoga nismo mogli da pozovemo. Upali su u prostorije, tamo su vršili pretres, razgovarali sa ljudima, uzeli neke papire. Kompjuterska kućišta nisu našli, jer su to uzeli u prethodnom periodu, uzeli su samo neke monitore“, rekao je za RTV Gračanica Miloš Dimitrijević, bivši predsednik Privremenog organa u Goraždevcu.

„Odveli su Darka Kolašinca, predsednika PO i još dve osobe da daju izjavu u Peći. Oni su privedeni i ne znam da li će danas da se vrate. Nekoliko puta ranije su i meni to radili“, tvrdi Dimitrijević.

On je rekao da su nakon 30-40 minuta, došli kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i Eljbert Krasnići, ministar administracije lokalne samouprave, ušli u prostorije, slikali se i dali izjave. Nema pristupa tim prostorijama još uvek.

„Narod je uplašen za svoju dalju budućnost na Kosovu i Metohiji. Mi smo svoji na svome i hteli bismo da ostanemo ovde“, ističe Dimitrijević.

Dodao je da bi sve trebalo da se reši na neki drugi način, a ne da se stalno plaše građani, da se vrši pritisak na ljude.

„Danas je bila tolika policija sa dugim cevima, toliko vozila, Šta smo mi uradili, jesmo li kriminalci, šta je u pitanju?“, pita se on.

„Bili smo svedoci kada je policija vršila pritisak na novinare Radio Goraždevca da ništa ne objavljuju, hteli su da im uzmu kamere i nisu dali pristup radio stanici. Darko Dimitrijević, novinar, je sa kamerom krenuo na snimanje, oni su mu uzurpirali vozilo, pretresali. On je prvi objavio da su policajci upali u zgradu PO opštine Peć.“

On ističe da ne misli da su svi Albanci loši, on sarađuje sa ljudima iz opštine Peć, ali ovo što rade Aljbin Kurti i njegov ministar Krasnići je za svaku osudu i nije dobro za srpski narod.

„Mi svi treba da ostanemo ovde, ali pod ovakvim uslovima biće sve teže. U Goraždevcu živi između 630 i 650 Srba, sa okolnim selim i Pećkom patrijaršijom broj Srba je 930. Nema nas mnogo, ali nas u celoj Metohiji ovde ima najviše.

Sve su nam uzeli i mobilnu telefoniju, uzeli su nam slobodu, pokušavaju i vazduh da nam uzmu, da ne dišemo, kako bismo nestali sa ovih prostora, a sve po naređenju Aljbina Kurtija. 

U Goraždevcu je trenutno mirno. Meštani koji su bili okupljeni, razilaze se.

Izvor: RTV Gračanica, TV Most

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button