КосовоНасловна

Српска листа: Напад на амбуланту у Сувом Долу одраз нетрпељивости и етничке мржње према Србима и свему што је српско

„Девастирање просторија амбуланте у Сувом Долу која је део дома здравља Косовска Митровица је срамни чин који је одраз нетрпељивости и етничке мржње која се дужи временски период подстиче од стране режима у Приштини, коме смета све што је српско на Косову и Метохији“, оценила је Српска листа.

У саопштењу се наводи да, имајући у виду да је здравствени систем један од основних стубова опстанка српског народа на Косову и Метохији, напад на просторије амбуланте у Сувом Долу представља напад на опстанак српског народа.

„Ово је уједно напад на суживот Срба и Албанаца јер су српски здравствени радници у овој амбуланти пружали здравствене услуге и Србима и Албанцима из овог села“, истиче се у саопштењу. 

Пружање здравствених услуга и заштита здравља је једно од основних људских права, које очигледно не важи на простору Косова и Метохије за наш народ. Посебно иритира податак да је ова амбуланта небројено пута обијана и девастирана а да извршиоци тих дела никада нису пронађени, наводи Српска листа. 

Из Српске листе упутили су апел надлежним институцијама и међународним мисијама задужененима за безбедност да учине све што је у њиховој моћи и спрече овакве нападе који угрожавају мир и изазивају забринутост грађана, јер је ово 170 етнички мотивисан инцидент у овој години.

„Захваљујући подршци Канцеларије Владе Републике Србије за Косово и Метохију очекујемо да ће настала штета врло брзо бити санирана а амбуланта враћена у функцију“, закључује се у саопштењу Српске листе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон