Главна / Вести / Косово и Метохија / Радници Ски-центра Брезовица ДОО 16 месеци без плате

Радници Ски-центра Брезовица ДОО 16 месеци без плате

ski centar breyovicaТрочлана делегација самосталне синдикалне организације ски-центра Брезовица ДОО планира одлазак за Београд где ће тражити пријем код директора Канцеларије за Косово и Метохију Александра Вулина и вицепремијера Александра Вучића.

„Неисплаћени лични доходци за шеснаест месеци само су један од разлога за овакву одлуку“, рекао је за наш Радио председник самосталне синдикалне организације Ски-центра Брезовица ДОО Зоран Герић.

Предузеће које је некад било лидер на простору Сиринићке жупе доведено је на ивицу егзистенције, каже Герић, иако је 2007. године донета одлука да се формира друштво са ограниченом одговорношћу Ски-центар Брезовица ДОО, према његовим речима, ништа од самог почетка није рађено како треба.

„Од самог почетка, обраћали смо се за помоћ свим релевантним институцијама између којих и Министарству економије, Министарству за КиМ (тадашњем), председнику Владе као и тадашњем председнику Србије Борису Тадићу, али одговор нисмо добили ни од кога“, рекао је Герић.

Због тешке материјалне ситуације радника као и нелегалног отуђивања имовине ски-центра Брезовица од стране косовске агенције за приватизацију и због готово никакве реакције руководства одлучено је да се помоћ затражи од  матице Србије у нади  да ће се наићи на пријем и разумевање, јер уколико делегација не буде примљена, према речима Герића, сви радници овог предузећа кренуће аутобусима пут Београда.

Герић такође истиче да ће један од захтева радника бити и смена руководства које је предузеће довело у овакво стање.

Check Also

Петковић: Недавне кризе на северу КиМ на ивици трагедије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да су две кризе које …