NaslovnaSrbija

Petković: Obradoviću i Milici Đurđević glavna meta predsednik Vučić i Srpska lista

Član predsedništva SNS Petar Petković izjavio je da Boško Obradović i Milica Đurđević ne smeju da pomenu Aljbina Kurtija koji svakodnevno sprovodi teror nad Srbima u pokrajini već im je glavna meta predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska lista.

“Našle se lažne patriote Boško Obradović i Milica Đurđević da na muci srpskog naroda sa Kosova i Metohije probaju da nakupe još neki glas za svog šefa Dragana Đilasa koji je zdušno hvalio Kurtija kao „gospodina i intelektualca“. Zato ne smeju da pomenu Aljbina Kurtija koji svakodnevno sprovodi teror nad Srbima u pokrajini već im je glavna meta predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska lista koji svakodnevno dele muku i brigu srpskog naroda u pokrajini. Niti je Vučić potpisao francusko-nemački predlog, niti zapadnim emisarima Vučić trči na kanabe poput Obradovića stranim diplomatama, već dostojanstveno i čvrsto brani pozicije Srbije u najsloženijim političkim okolnostima do sada”, navodi Petković u saopštenju.

Predsednici Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici Boško Obradović i Milica Đurđević Stamenkovski izjavili su na današnjoj konferenciji za medije da „oni koji su do sada pregovarali u ime Beograda nisu to dobro radili i doveli do poraza situaciju na KiM“.

Petković ističe da Srbi sa KiM nisu zaboravili kako je Boško Obradović “ponizno trčao na večere kod zapadnih ambasada, da se dodvori za šaku vlasti i na tacni ponudi priznanje jednostrane nezavisnosti Kosova i Metohije”.

“Dobro se sećaju Srbi kako je sa svojim gazdom Đilasom pravio trule ‘Saveze za KiM’ sa Kurtijevom miljenicom Radom Trajković koja i danas sedi u Kurtijevoj zločinačkoj vladi u vreme najvećeg terora nad Srbima. Podjednako kao što se Srbi s Kosova i Metohije odlično sećaju da je Aleksandar Vučić jedini političar u istoriji Srbije koji je zvanično podneo zahtev da se u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN na Kosovo i Metohiju vrati predviđen broj pripadnika Vojske Srbije, ali to onima kojima je Obradović trčao na poklonjenje nije odgovaralo”, navodi Petković.

“Za razliku od laži kojima se Obradović i kompanija služe, činjenice govore i da je Vučić javno naveo da će Srbija tražiti održavanje sednice Saveta bezbednosti UN kada nam diplomatske okolnosti u tom telu budu išle na ruku. Jedno je sigurno, na ovolikoj količini laži i neosnovanih optužbi na račun države Srbije i srpskog naroda na KiM Bošku Obradoviću pozavideo bi i Aljbin Kurti i njegov posilni Dželjalj Svečlja! Nema sumnje da već trljaju ruke nadajući se da će na vlast uspeti da dođu njihovi miljenici, samo ima jedan problem – narod ih neće!”, poručio je Petković.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button