НасловнаСрбија

Петковић: Обрадовићу и Милици Ђурђевић главна мета председник Вучић и Српска листа

Члан председништва СНС Петар Петковић изјавио је да Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић не смеју да помену Аљбина Куртија који свакодневно спроводи терор над Србима у покрајини већ им је главна мета председник Србије Александар Вучић и Српска листа.

“Нашле се лажне патриоте Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић да на муци српског народа са Косова и Метохије пробају да накупе још неки глас за свог шефа Драгана Ђиласа који је здушно хвалио Куртија као „господина и интелектуалца“. Зато не смеју да помену Аљбина Куртија који свакодневно спроводи терор над Србима у покрајини већ им је главна мета председник Србије Александар Вучић и Српска листа који свакодневно деле муку и бригу српског народа у покрајини. Нити је Вучић потписао француско-немачки предлог, нити западним емисарима Вучић трчи на канабе попут Обрадовића страним дипломатама, већ достојанствено и чврсто брани позиције Србије у најсложенијим политичким околностима до сада”, наводи Петковић у саопштењу.

Председници Српског покрета Двери и Српске странке Заветници Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић Стаменковски изјавили су на данашњој конференцији за медије да „они који су до сада преговарали у име Београда нису то добро радили и довели до пораза ситуацију на КиМ“.

Петковић истиче да Срби са КиМ нису заборавили како је Бошко Обрадовић “понизно трчао на вечере код западних амбасада, да се додвори за шаку власти и на тацни понуди признање једностране независности Косова и Метохије”.

“Добро се сећају Срби како је са својим газдом Ђиласом правио труле ‘Савезе за КиМ’ са Куртијевом миљеницом Радом Трајковић која и данас седи у Куртијевој злочиначкој влади у време највећег терора над Србима. Подједнако као што се Срби с Косова и Метохије одлично сећају да је Александар Вучић једини политичар у историји Србије који је званично поднео захтев да се у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН на Косово и Метохију врати предвиђен број припадника Војске Србије, али то онима којима је Обрадовић трчао на поклоњење није одговарало”, наводи Петковић.

“За разлику од лажи којима се Обрадовић и компанија служе, чињенице говоре и да је Вучић јавно навео да ће Србија тражити одржавање седнице Савета безбедности УН када нам дипломатске околности у том телу буду ишле на руку. Једно је сигурно, на оволикој количини лажи и неоснованих оптужби на рачун државе Србије и српског народа на КиМ Бошку Обрадовићу позавидео би и Аљбин Курти и његов посилни Џељаљ Свечља! Нема сумње да већ трљају руке надајући се да ће на власт успети да дођу њихови миљеници, само има један проблем – народ их неће!”, поручио је Петковић.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон