Косово

Вучић: Приштина лагала међународну заједницу да ће суспендовати одлуку о динару

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је то што Приштина и даље не пушта динар на КиМ показује да су још једном слагали међународну заједницу, јер су рекли да ће суспендовати одлуку о забрани динара, а да ће Србија наставити да брине о интересима српског народа на КиМ.

На питање новинара да прокометарише то што Приштина и даље не пушта британској фирми Хендерсон да превозе динар на КиМ, Вучић је рекао да се показало да је био у праву на седници Савета безбедности. 

„Ни до какве суспензије није дошло. Они су лагали своје западне партнере да су суспендовали своју одлуку и да ће да пуштају динар. Те ће да буде два месеца, те три, те не знам шта. Они не пуштају динар да више улази на КиМ. У складу са тим ћемо реаговати и гледати како да помогнемо нашем народу на КиМ“, рекао је Вучић. 

Додао је да то показује о каквим лажовима је реч и чиме су у Приштини спремни да се служе. 

„Видећемо каква ће бити реакција оних који су направили приштинску власт и који им помажу да ту и такву накарадну власт одрже. Чекаћемо и видећемо“, рекао је Вучић.  

Како је рекао, Срби на КиМ треба да знају да ће Србија водити рачуна и наћи решење.

„Али нама сасвим јасно шта мисле о српском народу и шта им је крајњи циљ и намера према српском народу. У складу са тим, а чувајући мир и слободу, водићемо рачуна о интересима наших грађана“, поручио је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон