Главна / Вести / Косово и Метохија / Грађанска иницијатива “Српска” осуђује понашањe чланова СЛС-а

Грађанска иницијатива “Српска” осуђује понашањe чланова СЛС-а

srpskaГрађанска иницијатива Српска – Клокот, најоштрије осуђује вандалско понашање чланова и активиста Самосталне либералне странке, општинског одбора Клокот. Дана 06.10.2013.године око 00:30 часова, у селу Шилово код Гњилана, чланови Самосталне либералне странке, Далибор Стојановић и Александар Стојковић, иначе син носиоца одборничке листе СЛС за општину Клокот, оштрим предметом оштетили су приватни аутомобил у власништву Страхиње Спасића, сина Срећка Спасића кандидата за градоначелника испред Грађанске иницијатива Српска – Клокот .

Случај је пријављен полицији у Гњилану, која је извршила увиђај. У саопштењу достављеном нашој редакцији, Грађанска иницијатива Српска – Клокот подсећа да ово није први случај напада на њихове чланове. Чланови СЛС су 10. септембра физички напали Срећка Спасића,  кандидата за градоначелника Грађанске иницијативе Српска – Клокот и нанели му телесне повреде. Такође, од стране локалне администрације клокотске општине са посла је истерано двоје припадника обезбеђења, као и једна хигијеничарка, без икаквог законског основа, само из разлога што су исти виђани у друштву  чланова Грађанске

иницијативе Српска.

Овај напад је политички мотивисан као и сви претходни. Главни организатори и инспиратори свих досадашњих напада на чланове и присталице Г.И. Српска-Клокот, су директор департмана за образовање и здравство општине Клокот, а уједно и носилац одборничке листе СЛС за општину Клокот Момчило Стојковић, као и актуелни градоначелник општине Клокот Саша Мирковић, истиче се у саопштењу.

Грађанска иницијатива Српска- Клокот позива надлежне органе, да предузму најоштрије мере против починиоца и организатора напада на чланове и активисте Грађанске иницијативе Српска, јер се сваки некажњени напад понавља.

“Све нас ово неће поколебати да истрајемо до краја и да на изборима изађемо као победници”, наводи се у саопштењу Грађанске иницијативе Српска – Клокот.

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …