Главна / Вести / Косово и Метохија / Николић веома пажљиво прати предизборни процес

Николић веома пажљиво прати предизборни процес

nikolicПредседник Србије Томислав Николић поново ће се обратити грађанима који живе на Косову и Метохији тек када буде стопроцентно уверен да им је омогућено да на демократски начин бирају своје представнике на локалним изборима, рекла је данас Тањугу Николићева саветница Станислава Пак.

Она је тако одговорила на питање Тањуга да ли су тачни наводи медија о томе да ће председник Србије ускоро отићи на Косово.
“Председник Николић веома пажљиво прати предизборни процес на Косову и Метохији и омогућавање Србима да на фер и демократски начин формирају став о томе коме ће дати глас да води локалну самоуправу”, рекла је Пак.

“На изборе Срби треба да изађу, јер би у супротном, Албанцима било омогућено да управљају српском заједницом. Међутим, питање је да ли ће изборни процес бити регуларан, да ли ће атмосфера бити фер и демократска, у крајњем случају, поставља се и питање примене Бриселског споразума”, изјавила је Пак.

“Из тог разлога је”, каже Пак, “наша делегација редовно у Бриселу и бори се против различитих подметања, са жељом да се Србима онемогући да гласају, а да се истовремено за то окриве”.

Check Also

У Грачаници још четири особе заражене короном

На територији општине Грачаница у последња 24 сата четири особе оболелеле су од Ковида 19, …