Главна / Вести / Србија / Николић у Москви са Путином

Николић у Москви са Путином

nikolicПредседник Србије Томислав Николић допутовао је у Москву, где ће данас разговарати са председником Русије Владимиром Путином и учествовати на српско-руском инвестиционом форуму.

Како је предвиђено програмом радне посете, Николић ће пре подне у Трговинско-индустријској комори Русије учествовати на пословној конференцији “Инвестициони потенцијали Србије”.

Поред Николића, учесницима конференције ће се обратити и министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић, председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић, Трговинско-индустријске коморе Русије Сергеј Катирин.

Такође, на скупу ће говорити и председник заменик генералног директора “Гаспромњефта” Јевгениј Кудинов и председник Извршног одбора Сбербанке Србија Валериј Овсјаников.

Предвиђено је и потписивање Писма о намерама између компаније Мајевица холдинг из Бачке Паланке и ТЕСЕ из Вороњежа, као и Уговора о заједничком улагању и сарадњи између компанија Спектар из Чачка и Метромед из Омска.

На конференцији ће бити изведена видео презентација “Београд на води”.
Инвестициони форум биће прилика и за сусрет председника Николића са директором “Гаспромњефта” Александром Ђуковом.
“Гаспромњефт” је већински власник компаније НИС.

Председник Србије ће поподне у Кремљу разговарати са првим човеком Руске Федерације, а како је уочи посете најављено, на дневном реду биће широк спектар тема – билатерални односи, напедак у радовима на пројекту “Јужни ток”, ситуација у свету.

Такође, двојица лидера разговараће и о руским улагањима у српску железницу, актуелним и потенцијалним инвестицијама у Србију, као и о извозу из Србије у Русију.

Данашњи састанак јењихов пети сусрет од маја прошле године када је Николић постао председник Србије. Декларација о стратешком партнерству , потписана маја ове године, потврда је пријатељских односа и међусобне подршке две земље.

У делегацији са председником Николићем су и његови саветници – Марко Ђурић, Предраг Микић и Станислава Пак Станковић.

Извор: Танјуг

Check Also

Затворена бирачка места, завршено гласање на референдуму

Референдум о промени Устава Србије завршен је вечерас у 20.00 сати када су затворена бирачка …