Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Значајна победа Српске у другом кругу због ЗСО

Вулин: Значајна победа Српске у другом кругу због ЗСО

vulin_tanjugМинистар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да ће победа кандидата Грађанске иницијативе “Српска” у другом кругу избора на Косову и Метохији бити веома значајна, јер је то најсигурнији начин да се формира Заједица српских општина и да Србија настави да финансира, чува и унапређује живот Срба у покрајини.

Вулин је новинарима у Дечанима рекао да је тешко поверовати да ће они који тренутно учествују у косовској влади и подржавају овакав однос према Србији и представницима државе Србије бити спремни да у Заједници српских општина граде “оно што та заједница јесте, а то је нераскидива веза с државом Србијом”.
“Нама су сви Срби подједнако драги и Србија неће да дели своје Србе, волимо све подједнако. Али морамо да кажемо да нам је листа “Српска” у политичком смислу свакако најближа”, рекао је Вулин.

Он је рекао да Србија никоме није ускратила социјалну помоћ или плату без обзира за кога гласају, али да је листа “Српска” политички најближа и да верује да ће омогућити да се ЗСО формира како је планирано у Бриселу.
“Верујемо да ће “Српска” омогућити да ЗСО напредује, да се формира како треба и да не буде невладина организација, већ да буде онаква каква је и замишљена у Бриселу, а то је начин и облик да држава Србија може да настави да финансира живот Срба на КиМ и да Срби могу да се осећају сигурно, заштићено и слободно”, рекао је Вулин.

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …