ЛокалнеНасловна

Одржана јавна расправа о експропријацији земљишта око Улпијане

Одлука о експропријацији земљишта од јавног интереса, која се налази на катастарској зони у области археолошког налазишта Улпијана, данас је представљена грађанима у Општини Грачаница и пре свега власницима имовине. По речима Самира Брућија из одељења за екпропријацију за реализацију до коначне фазе задужена су три министарства, док ће Министартсво финансија учествовати у процени. Након јавне расправе даје се 15 дана за жалбу.

„Овде се ради о једној катастарској зони која има 44 власника, којима је одузета у целости имовина за реализацију овог пројекта“, рекао је Самир Брући из Одељења за експропријацију Министарства животне средине из Приштине.

Грађани присутни на јавној расправи исказали су опште незадовољство, како самом одлуком, тако и представљањем ове одлуке од стране представника одељења за експропријацију, док самој Општини Грачаница није дат ни простор да изнесе свој став.

„Нисте дошли да нам кажете суштину. Ови људи су дошли овде да чују суштину. Причамо о имплементацији закона то је апсолутно у реду. Многи од нас знају колико су се закона на Косову усвојило, а који се не имплементирају. Морате да се одлучите да ли сте овде данас као професионалац и да одговарате на питања ових људи или сте полуполитичар“, рекао је Игор Аритоновић директор Одељења администрације Општине Грачаница, обраћајући се Самиру Брућију.

Председник Скупштине Општине Грачаница Милан Димитријевић упитао је зашто није дат одговор због чега је одузето 44 парцела, без геолокације, без сондирања терена и да ће тек након процеса одузимања земљишта дати цену земљишта грађанима.

Много је нејасноћа око саме одлуке о експропријацији, а заинтересовани грађани данас нису добили одговор ни на једно питање.

За сада остаје нејасно да ли ће власници парцела уопште моћи да користе своје земљиште за обрађивање, као и колико једна оваква одлука уопште има упориште у закону.

Прикажи још

Повезани артикли

Проверите такође
Цлосе
Бацк то топ буттон