ВестиКосовоНасловна

Адвокат Влајић: Нема основане сумње да је Софронијевић учинио било које кривично дело

У Основном суду у Приштини саслушан је Срећко Софронијевић из Звечана, који је јуче ухапшен на прелазу Брњак.

У суд је са адвокатом Небојшом Влајићем, стигла и Софронијевићева супруга Катарина, којој није било дозвољено да присуствује седници о одређивању притвора.

Софронијевић је ухапешен на прелазу Брњак, када је са породицом кренуо у правцу централне Србије.

„Управо је у специјалном Одељењу Основног суда у Приштини одржана седница за одређивање притвора која је заказана поводом захтева јавног тужиоца да се окривљеном Срећку Софронијевићу из Звечана одреди притвор. Јавни тужиоц је образложио свој захтев и ја сам као Срећков бранилац се противио томе и рекао да основане сумње да је учинио било које кривично дело нема и да не постоји опасност од бекства, јер је он читаво време након догађаја за које се оптужује живео у својој кући у Звечану, где га нико није тражио и одакле није покушао да побегне, потпуно сам сигуран да то неће учинити ни сад“, рекао је адвокат Небојша Влајић.

Косовска полиција саопштила је да је осумњичен за кривична дела почињена 2021. године, и то за „покушај тешког убиства, напад на службено лице, поседовање и неовлашћено држање оружја“, као и за „позив на отпор и учешће у нередима“.

Софронијевић је рањен 13. октобра 2021. годне од стране припадника специјалне јединице Косовске полиције и тада је, у тешком стању, примљен у КБЦ Косовска Митровица.

Он је оперисан и извађен му је метак, а опоравак је наставио у Београду, у Ургентном центру.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон