Naslovna

Istraga napada na delegaciju KK Crvena zvezda, policija u Zadru privela dve osobe

Povodom dva odvojena napada u Zadru na osobe iz delegacije Košarkaškog kluba Crvena zvezda, zadarska policije saopštila je sinoć da se „u prostorijama policije nalaze se dve osobe koje se dovode u vezu s ovim događajima“.

U subotu „oko 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske primili su dojave za dva događaja, koji se dovode u vezu s održavanjem“, današnjeg sportskog takmičenja u Zadru.

„U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dvije osobe koje se dovode u svezu s ovim događajima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno obavestiti javnost“, navedeno je u saopštenju, prenosi Indeks.hr.

KK Crvena zvezda Meridianbet prethodno je saopštila da su „tokom subote uveče u dva odvojena incidenta u Zadru bez ikakvog razloga napadnuti član UO našega kluba, zajedno s još jednim prijateljem kluba koji je bio u društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je s delegacijom KK Crvena zvezda Meridianbet stigla iz Barcelone“.

Kako je navedeno, svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni i tom prilikom doživeli su ozbiljne ozljede.

„Kao klub zahtevamo hitnu reakciju nadležnih tela, na prvom mestu hrvatske policije i službi sigurnosti kao i privođenje napadača, jer je neverovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao deo delegacije našega kluba, koji nisu imali nikakva obeležja našega kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga“, ističe se u saopštenju KK Crvena zvezda Meridianbet.

Košarkaški klub Zadar saopštio je da oštro osuđuje teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada.

„Fizički napad na predstavnike gostujuće momčadi i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu. Takvu skupinu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao skupinu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrijednostima koje promičemo kao klub i zajednica“, poručio je klub iz Zadra koji se ogradio od incidenata.

Osim kazni, reskiramo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena, dodaje se u saopštenju.

Izvor: RTS, T a n j u g

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button