Насловна

Истрага напада на делегацију КК Црвена звезда, полиција у Задру привела две особе

Поводом два одвојена напада у Задру на особе из делегације Кошаркашког клуба Црвена звезда, задарска полиције саопштила је синоћ да се „у просторијама полиције налазе се две особе које се доводе у везу с овим догађајима“.

У суботу „око 20 сати полицијски службеници Полицијске управе задарске примили су дојаве за два догађаја, који се доводе у везу с одржавањем“, данашњег спортског такмичења у Задру.

„У току је криминалистичко истраживање ради утврђивања свих околности и чињеница ових догађаја. У просторијама полиције налазе се двије особе које се доводе у свезу с овим догађајима. По довршетку криминалистичког истраживања, полиција ће правовремено обавестити јавност“, наведено је у саопштењу, преноси Индекс.хр.

КК Црвена звезда Меридианбет претходно је саопштила да су „током суботе увече у два одвојена инцидента у Задру без икаквог разлога нападнути члан УО нашега клуба, заједно с још једним пријатељем клуба који је био у друштву, као и два члана новинарске екипе која је с делегацијом КК Црвена звезда Меридианбет стигла из Барцелоне“.

Како је наведено, сви су у нападу од стране бројних маскираних хулигана претучени и том приликом доживели су озбиљне озљеде.

„Као клуб захтевамо хитну реакцију надлежних тела, на првом месту хрватске полиције и служби сигурности као и привођење нападача, јер је невероватно да се нападају људи који су у Задар стигли као део делегације нашега клуба, који нису имали никаква обележја нашега клуба на себи, нити су на било који начин провоцирали било кога“, истиче се у саопштењу КК Црвена звезда Меридианбет.

Кошаркашки клуб Задар саопштио је да оштро осуђује тешке инциденте који бацају љагу на име клуба и Задра као града.

„Физички напад на представнике гостујуће момчади и новинаре чин је хулиганизма који нема никакве везе са навијањем и љубављу према клубу. Такву скупину не можемо препознати и прихватити као навијаче, већ као скупину хулигана, а овакви инциденти никад нису и неће бити у складу с вриједностима које промичемо као клуб и заједница“, поручио је клуб из Задра који се оградио од инцидената.

Осим казни, рескирамо нарушавање слике клуба и града, која је већ након овог чина неповратно нарушена, додаје се у саопштењу.

Извор: РТС, Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон