ВестиКосовоНасловна

Брнабић: Курти убија сваку врсту дијалога

Премијерка Србије Ана Брнабић изразила је наду да неће доћи до укидања платног промета са Србијом и укидања динара на Косову, истичући да таквим потезима премијер Косова Аљбин Курти не доприноси нормализацији односа између Београда и Приштине, већ убија сваку врсту дијалога.

„То је, као што је председник Вучић рекао, један од кључних проблема не само за даљи процес нормализације односа између Београда и Приштине, већ уопште у постојању било каквог дијалога.  Ако се доводе у питању такве ствари као што је укидање платног промета и укидање динара, онда заиста Курти ставља све карте на то да нема више било каквог дијалога“, рекла је Брнабић за ТВ Прва.

Брнабић је подсетила да је председник Србије Александар Вучић имао састанак на маргинама Светског економског форума у Давосу са помоц́ником америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Џејмсом О’Брајеном, који је, како каже, веома важан за Србију и о коме ће сам председник више говорити.

Оценила је да је веома важно за земљу да се воде отворени разговори са партнерима, додајући да САД и осталим земљама одговара да у региону буде стабилност и да им не никако не треба још један конфликт на европском континенту.

„У нашем националном интересу су мир и стабилност. Србија постиже велике резултате када је у питању економски напредак и развој. За све то је предуслов мир“, поручила је Брнабић.

Са друге стране, према њеним речима, Аљбин Курти ради све како би дошло до дестабилизације ситуације на терену.

„Аљбин Курти је на крају крајева неко ко је проузроковао егзодус и албанског народа и не видим да га то нешто нарочито забрињава. Такав фанатик није добар ни за Србе, ни за Албанце“, указала је Брнабић.

Званични Београд ће, како каже, наставити да се бори да очува мир и стабилност, као и за интересе српског народа на Косову.

Она је нагласила да Србија има подршку српског народа на Косову, као и Српске листе, и изразила наду да неће доћи до укидања платног промета.

Брнабић је, коментаришући јучерашњи протест опозиције испред РИК-а у Београду, који је организован на дан смрти Оливера Ивановића, истакла да опозицији ни један датум не значи апсолутно ништа, већ да им је једино стало до сопствених инереса.

„По свему судећи опозицији ти датуми нису битни. Подсетићу колико је њима неважно било шта осим њих самих. Искористили су 15 година погрома на Косову да би опколили Председништво у Београду. То је искористила светска јавност да не каже ни једну реч о погрому који је од Олује највеће етничко чишћење на тлу Европе. Главна тема је свуда била упад у Председништво и протести у Београду“, истакла је Брнабић.

Опозицији су само, каже Брнабић, важни сопствени интереси и не рамишљају о националним интересима и потребама гтрађана.

Извор: Косово онлине/ ТВ Прва

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон