ЛокалнеНасловна

У Сувом Долу уручени кључеви корисницима нових стамбених објеката

Породица Илић после више до 10 година живота по контејнерима и приватним смештајима добила је стан у ново изграђеном објекту у Сувом Долу код Липљана.

„Добили смо стан од 100 квадрата, храну за 6 месеци. Стан се састоји од 3 соба и дневног боравка, такође стан је потпуно опремљен, заиста смо задовљни. С обзиром да смо седмочлана породица ово нам је итекако било потребно“, истакао је Зоран Илић.

Кључеве новог стана између осталих добила је и Весна Јовановић, која је од протеривања из Косова Поља живела по контејнерима, као и Јелена Перенчевић, која је на свој кров над главном чекала 15 и више година.

„ Од 2004.године живела сам у контејнерском насељу и сада сам добила свој нови стан“, казала је Весна Јовановић.

„Добили смо стан од отприлике 40 квадрата и мени јако значи. Коначно са својих 40 година имам свој кров над главном, а мој син после 17 година има своју собу“, истакла је Јелена.

У два ново изграђена стамбена објекта са свом пратећом инфраструктуром укупно је 34 стана. Новим власницима кључеве је уручила председница општине Грачаница.

„Простор је комплетно опремљен, добили су и основне животне намернице за 6 месеци. У оквиру ових зграда које су направљене такође имамо и ценар за заједницу , у оквиру кога ће бити отворен мини маркет, ресторан и дечија играоница. Такође, у оквиру овог програма планирано је за поједине породице економски програм од 3000 еура. Намењен је за оне породице које желе да покрену свој бизнис и на тај начин постану самостални“, казала је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

Изградњу стамбених јединица у Сувом Долу финансирала је Европска Унија, министарство за заједнице и повратак, а имплементирао Дански савет. Општина Грачаница била је кофинансијер пројекта изградње станова.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон